hacker cropped
Hack

Naam Eva Jinek misbruikt voor Crypto Scam

Op Instagram circuleert een bericht waarin de naam van Eva Jinek wordt misbruikt voor een crypto-zwendel. De redactie van Newsbit heeft al verschillende e-mails ontvangen waarin wordt gevraagd of dit bericht echt is en of mensen hierin moeten investeren. Het antwoord is ‘Nee’. Newsbit heeft onderzoek gedaan naar het bedrijf “Immediate-Connect” en kan met 100% zekerheid zeggen dat het een oplichtingspraktijk betreft.

Maak je geld NIET over naar Immediate Connect

Het bericht dat rondgaat lijkt in eerste instantie een screenshot te zijn van het nieuwsplatform AD, waarin staat dat Eva Jinek aangeklaagd wordt door een Nederlandse Bank vanwege haar uitspraken tijdens een bezoek aan “Kalid & Sophie”. Volgens het frauduleuze-bericht belde de ‘Centrale Bank’ van Nederland tijdens de uitzending op omdat ze bang waren dat alle Nederlanders nu gebruik zouden maken van deze ‘maas in de wet’. Het enige wat je zou moeten doen is je geld overnamen naar een platform genaamd “Immediate-Connect”.

Doe dit alsjeblieft niet, want de kans is groot dat je je geld verliest.

Hieronder zie je een fragment van het nep-bericht dat momenteel op Instagram rondgaat. We willen erop wijzen dat de website of app die je ziet niet de echte AD-website of -app is. Dit is een nagemaakt screenshot door de oplichters.

Het nep AD-bericht

Crypto-zwendelpraktijken zijn helaas aan de orde van de dag, maar deze springt er wel uit. Dit aangezien onze redactie al meerdere vragen heeft ontvangen over dit specifieke bericht. Dit is waarom we een extra waarschuwing uitgeven. Ook heeft Newsbit contact opgenomen met AD om te melden dat er nep-AD-berichten rondgaan op Instagram om een oplichtingspraktijk te promoten.

Hack nieuws

Amerikaanse justitie rolt Dark web marktplaats van 100 miljoen dollar op
Hacker van Kronos Research-exploit verplaatst $2,6 miljoen aan Ether naar Tornado Cash
Blockchain-onderzoeker ZachXBT onthult banden tussen Bitcoin-adressen en Noord-Koreaanse hackgroep Lazarus
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?