Newsbit

Fantasy Dark Web

Namaak TOR-browser steelt Bitcoin van gebruikers

Fantasy Dark Web

Er is een geheime campagne bezig op het Dark Web om de cryptocurrency van gebruikers te beroven. Hoe gebeurt dit precies?


Al jarenlang kwaadaardige bedoelingen

Op het TOR-netwerk zijn al jarenlang dit soort kwaadaardige bedoelingen gaande. Zo hebben deze hackers al vaker een kwaadaardige versie van TOR gedistribueerd. Normaliter proberen ze hiermee achter inloggegevens van potentiële slachtoffers te komen. Met hun nieuwe versie kan dus ook cryptocurrency worden gestolen.


Ondergrondse websites

Om toegang te krijgen tot ondergrondse websites, die onderdeel zijn van het deeb- en dark web, moet er gebruik worden gemaakt van het TOR-netwerk. Via dit netwerk kunnen websites die op .onion eindigen worden bereikt.


Wat is het surface-, deep- en dark web?

Laten we beginnen met het surface web. Dit zijn eigenlijk alle websites die jij kan vinden door gebruik te maken van een zoekmachine als Google of Bing. Dit zijn de websites die door deze zoekmachines kunnen worden gevonden. Dit surface web is het kleinste gedeelte van het internet. Ongeveer 2% van alle websites die bestaan, kunnen door zoekmachines worden gevonden en vallen dus onder het surface web.

Hiernaast zijn er nog een hele hoop websites die niet worden meegenomen door de zoekmachines. Deze websites vallen onder het deep web. Alhoewel er niet exact kan worden bepaald hoe groot het deep web is, wordt er geschat dat het deep web ongeveer 500 keer zo groot is als het surface web. Over het algemeen zijn deze websites bedoeld voor slechts een heel select groepje personen.

Tot slot is er ook nog het dark web. Deze plek op het internet kent eigenlijk geen regels. Alles is hierdoor mogelijk. Om het dark web te bereiken moet er ook gebruik worden gemaakt van een speciale internet browser: de TOR-browser. Dit zijn dan ook de websites die op .onion eindigen. De websites die op dit gedeelte van het internet te vinden zijn, zijn niet door zoekmachines te vinden.


TOR-installatieprogramma bevat virus

Momenteel worden er op de websites tor-browser.org en torproect.org (expliciete typefout) installatieprogramma’s van de TOR-browser gepromoot. Dit installatieprogramma bevat echter een virus, in de vorm van een Trojan-Horse. Hierdoor worden er onnodig slachtoffers gemaakt, doordat deze personen denken op de juiste website te zijn. De makers van de TOR-browser zou dit zelf echter niet zomaar plaatsen. Let daarom expliciet van welke website de TOR-browser komt. De officiële website van het TOR-project is: https://www.torproject.org. Download de browser, wanneer nodig, dan ook expliciet van de officiële website. Dit voorkomt dat jouw cryptocurrency wordt gestolen.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top