Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Newsbit 24-05-2022 14:50u leestijd 3 - 4 min

Nano: een digitale coin voor iedereen, zonder kosten.

Nano is een nieuwe valuta die toevallig digitaal is. Net als het geld in uw zak, zorgt de keuze om met nano te betalen ervoor dat 100% van de waarde rechtstreeks naar de ontvanger wordt overgedragen.

Digitaal geld moet snel en gemakkelijk te gebruiken zijn. Of het nu gaat om het kopen van goederen in een winkel, het overmaken van geld over de grens of het doen van betalingen online, Nano-transacties worden in minder dan een seconde voltooid, zodat u niet langer hoeft te wachten. Dit zijn volledig verrekende betalingen op het netwerk, bedrijven hoeven niet langer te wachten op goedkeuring van creditcards of goedkeuring van banken.

Terwijl de wereld zich blijft inspannen om vervuiling en energieverbruik te verminderen, hebben veel digitale geldnetwerken hun toevlucht genomen tot ‘verspillende’ ontwerpen om hun netwerken te beveiligen. Nano is slim ontworpen om dit probleem aan te pakken door niet te vertrouwen op energievretende mijnbouw voor beveiliging, maar in plaats daarvan een lichtgewicht en efficiënt consensusprotocol te gebruiken dat

De geschiedenis van Nano

Nano (ex-RaiBlocks) werd in 2015 gelanceerd door een man genaamd Colin LaMahieu (een software-ingenieur met jarenlange eerdere ervaring op het gebied van computersoftware). Het werd gelanceerd onder de naam RaiBlocks, maar na een paar jaar besloot het team om te rebranden. Waarom is dat? De reden is vrij simpel. De eerste naam resoneerde simpelweg niet met het mainstream publiek dat het bedrijf probeerde aan te spreken. Het is het vermelden waard dat ze geen ongelijk hadden – na de aankondiging van de naamswijziging namen hun transacties enorm toe. Dit is ook de reden waarom je de Nano-coin vaak de “XRB-coin” kunt noemen. Het is een tag die is achtergelaten sinds de dagen van RaiBlocks, en zowel Nano als XRB klopt als er wordt verwezen naar de coin zelf.

Stichting Nano

Het veranderen van de wereld is geen kleine prestatie, maar dat is hun doel, en Nano streeft ernaar om het transactie voor transactie te doen. Nano gelooft in het empoweren van mensen en bedrijven met onderwijs, adviezen, kansen en vooral een digitale valuta die bestand is tegen de manipulatie, vergoedingen en complexiteit van traditionele valuta die over de hele wereld worden verhandeld. Stichting Nano zet zich in voor gelijke economische kansen en gelooft dat Nano, een valuta die moet worden uitgegeven, verzonden en geaccepteerd als echt geld in de echte wereld, de eerste stap zal zijn in dit proces.

Hoe werkt Nano?

In plaats van te vertrouwen op mijnbouw zoals de meeste cryptocurrencies, maakt Nano gebruik van Open Representative Voting (ORV) om consensus te bereiken. Netwerktransacties worden bevestigd door stemmen van vertegenwoordigers (nodes) op het netwerk. Accounteigenaren kennen elke vertegenwoordiger een ‘stemgewicht’ toe in directe verhouding tot hoeveel Nano elk account bevat. Consensus wordt bereikt door vertegenwoordigers als ze stemmen over de geldigheid van elk blok. Met andere woorden, Nano-houders geven vertegenwoordigers de bevoegdheid om te stemmen, en hoe meer Nano een gebruiker heeft, hoe meer macht ze aan de vertegenwoordigers geven.

Deze methode is bedoeld om gebruikers die Nano houden in staat te stellen de vertegenwoordiger te kiezen die ze namens hen willen stemmen zonder de controle over hun coins op te geven of ze op het netwerk in te zetten (zoals een proof-of-stake blockchain, zoals Ethereum, zou vereisen). De mensen die Nano bezitten, hebben de macht om te beslissen wie consensus creëert. Het team achter Nano gelooft dat dit een betere optie is dan mijnbouwbedrijven de macht te geven. Dit stemproces is ook energie-efficiënt en stelt Nano in staat om te werken zonder transactiekosten.

Wat is Block Lattice?

Nano’s belangrijkste innovatie is een nieuwe data-architectuur die het Block Lattice noemt. Onder dit ontwerp heeft elk account zijn eigen blockchain, waarmee gebruikers hun account onmiddellijk kunnen bijwerken, zonder te wachten op de rest van het netwerk. Deze individuele blockchains worden ‘account-chains’ genoemd.

Net als bij uw bankrekening registreert en werkt elk blok in het rooster de status van een account bij. Daarom worden transactiebedragen geïnterpreteerd als het verschil in het rekeningsaldo tussen opeenvolgende blokken. Elke transactie is zijn eigen blok en elk blok vervangt het vorige blok op het account. Gebruikers kunnen blokken verzenden en bijwerken zonder het hele netwerk te gebruiken. Bovendien kunnen alleen rekeninghouders hun blockchain aanpassen.

Nano toepassingen

Mobile & Desktop wallets
Maakt een bootstrap proces van minder dan 30 minuten op het bureaublad mogelijk (onmiddellijk op mobiele light wallets). Een veilige ervaring voor het delen van accounts op meerdere apparaten.

Hardware Wallets
Ledger Nano S wallet biedt veilige offline opslag. Nano-team werkt samen met industrie leiders om meerdere hardware-oplossingen voor de gemeenschap te bieden.

Point of Sale
Nano “Plug & Pay” Point-of-Sale Platform voor leveranciers en mobiele terminals voert alfa-tests in. Het ontwikkelen van turn-key merchant point-of-sale oplossingen. Een multi-gerichte aanpak gericht op leveranciers van elk niveau, van mobiel tot fysiek, zullen op unieke wijze worden bediend.

Ga voor meer informatie over het spannende project van Nano naar: https://nano.org/

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten