Bitcoin

Nasdaq gaat Bitcoin mining ETF van Valkyrie listen

Vanaf morgen zal crypto-beheerder Valkyrie een exchange-traded fund (ETF) met vooral Bitcoin-mining bedrijven beschikbaar hebben voor handel op de Nasdaq beurs.


Vanaf morgen is er een nieuwe Bitcoin mining ETF te koop

Een woordvoerder van Valkyrie vertelde dat de Bitcoin Miners ETF op de Nasdaq toegevoegd zal worden. De ETF zal de ticker WGMI krijgen. Volgens een aanvraag van 26 januari bij de Securities and Exchange Commission, zal de ETF geen directe investeringen in Bitcoin (BTC) aanbieden. Wel zal ten minste 80% van zijn nettoactiva bestaan ​​uit aandelen van bedrijven die “ten minste 50% van hun inkomsten of winst” door middel van BTC-mining of door het leveren van de hardware of software met betrekking tot mining verkrijgen.

De indiening voegde eraan toe dat Valkyrie tot 20% van het nettovermogen van de ETF zal investeren in bedrijven die “een aanzienlijk deel van hun nettovermogen” in Bitcoin houden.

Het aanbod van Valkyrie lijkt op de Digital Asset Mining ETF die vermogensbeheerder VanEck in december voorstelde. De vermogensbeheerder zei dat het van plan was 80% van zijn totale vermogen te investeren in effecten van crypto-miningbedrijven. De SEC moet over deze indiening nog een afspraak doen op 14 februari.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Nog steeds geen Bitcoin spot ETF

In oktober werd Valkyrie een van de eerste vermogensbeheerders die indirecte blootstelling aan crypto aanbood via zijn Bitcoin Strategy ETF die hij toen lanceerde. Op het moment van publicatie werden de aandelen van het fonds verhandeld op de Nasdaq voor $17,01. Dit betekent dat het aandeel met meer dan 20% is gestegen sinds de dip naar $14,12 die plaatsvond op donderdag.

De SEC in Amerika heeft helaas nog geen Bitcoin-spot-ETF’s goedgekeurd. Dit ondanks kritiek van sommige wetgevers en bedrijven. Zij vinden dat het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving het land terug van het wereldtoneel weerhoud met betrekking tot innovatieve investeringskansen. Daarentegen keurden Canadese toezichthouders in december een Bitcoin ETF en Bitcoin Mutual Fund van Fidelity Canada goed voor notering aan de Toronto Stock Exchange. Ook hebben zij de Bitcoin ETF van beleggingsonderneming Purpose in februari 2021 groen licht gegeven.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC