Nieuws

Nasdaq lanceert Bitcoin-futures in eerste helft van 2019

Nasdaq, de op één na grootste beurs ter wereld heeft bevestigd dat het van plan is om Bitcoin-futures te lanceren in de eerste helft van 2019. Zijn de nu dan toch eindelijk onderweg?

Er is genoeg werk gedaan

Joseph Christinat, vice-president van het mediateam van Nasdaq, heeft de plannen bevestigd. Hierbij verduidelijkte hij dat de lancering nog moet worden goedgekeurd door de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Naar verwachting zal dit echter geen problemen gaan opleveren, want naar eigen zeggen is er genoeg werk is gedaan om de kwestie van goedkeuring van de regelgevende instanties academisch te maken.

Crypto-wereld wordt al jaren in de gaten gehouden

Volgens Christinat houdt Nasdaq de crypto-wereld al jarenlang in de gaten en hebben zij in dezelfde periode gewerkt aan zijn Bitcoin (BTC)-futures-product. Hier voegde hij het volgende aan toe: “We hebben veel geld en energie gestoken om ervoor te zorgen dat wij dit kunnen doen en we zijn er al heel lang overheen, lang voordat de markt in beroering kwam, en dat heeft geen invloed op de timing van dit op elke manier. We doen dit ongeacht wat er gebeurd.”

Nog enkele onduidelijkheden

Toch zijn er nog een aantal onduidelijkheden. Zo heeft het interview niet bevestigd hoe het Bitcoin-futures-contract van Nasdaq zal worden uitbetaald. Hierdoor is het niet zeker op wat voor een manier gebruikers zullen worden uitbetaald. Dit kan door middel van de reguliere valuta als de Euro of Dollar worden terugbetaald, of in bijvoorbeeld Bitcoin.