Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Nationale islamitische raad van Indonesië verklaart Bitcoin officieel haram

De National Ulema Council (MUI), de hoogste islamitische wetenschappelijke instantie van Indonesië, heeft naar verluidt vastgesteld dat cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) haram zijn, ofwel verboden, volgens de principes van de islam. 


Bitcoin verboden volgens Islamitische principes

Asrorun Niam Sholeh, voorzitter van MUI’s Fatwa-commissie, bevestigde de afwijzing door de religieuze autoriteit van cryptocurrencies. De redenering hierachter waren vermeende elementen van “onzekerheid, gokken en schade”.

Om ervoor te zorgen dat de MIU cryptohandel kan goedkeuren, moeten crypto’s zoals Bitcoin zich houden aan de sharia-richtlijnen als handelswaar of digitaal bezit en een “duidelijk voordeel” tonen. Dit zei Sholeh naar verluidt na een deskundige MIU-hoorzitting.

De MIU besprak Bitcoin als onderdeel van de Ulama Fatwa-commissie. Deze is ontworpen om de grootste sociale, politieke, economische en juridische kwesties van Indonesië aan te pakken door de lens van de islamitische wet. 

De Oost-Java-afdeling van de MIU vaardigde eerder een fatwa uitDit is een “formele uitspraak of interpretatie over een punt van de islamitische wet, gegeven door een gekwalificeerde jurist”. Hierin werd eind oktober het gebruik van cryptocurrency haram werd verklaard.


Uitspraak is niet juridisch bindend

Hoewel de MIU een door de overheid gefinancierde organisatie is, is het laatste besluit van de raad naar verluidt niet juridisch bindend. De MUI geeft toe dat de fatwa geen wet is in Indonesië. Toch kan deze volgens sommige bronnen toch worden gebruikt als een bron van “wetgevende inspiratie”.

Volgens Bloomberg betekent het laatste besluit van de MUI niet dat alle cryptohandel in Indonesië wordt stopgezet. De raad zou moslims er echter van kunnen weerhouden te investeren in cryptovaluta. Ook zou het lokale instellingen ertoe aan kunnen zetten de uitgifte van cryptoactiva te heroverwegen.

Het nieuws komt kort nadat Bitcoin  op woensdag voor het eerst in de geschiedenis kort de prijs van $69.000 passeerde. De Indonesische regering heeft een gemengd standpunt ingenomen over crypto-regulering. De lokale autoriteiten hebben in 2017 al een algemeen verbod op cryptocurrency-betalingen ingesteld. Toch hebben de lokale autoriteiten de cryptohandel liever legaal gehouden. In augustus heeft de lokale crypto-exchange Pintu $35 miljoen opgehaald bij enkele van de grootste investeerders in de crypto- en blockchain-industrie.

Bitcoin nieuws

De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
12 procent van de Amerikanen gebruikte in 2021 Crypto 12 procent van de Amerikanen gebruikte in 2021 Crypto
Deze gegevens wijzen op een aankomende Bitcoin prijsstijging Deze gegevens wijzen op een aankomende Bitcoin prijsstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Kan Terra (LUNA) weer 1 dollar waard worden? Kan Terra (LUNA) weer 1 dollar waard worden?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten