De nederlandsche bank, DNB
Nieuws, Trending

Nederland stelt scherpe regels op voor crypto exchanges


De Nederlandsche Bank (DNB) laat weten dat crypto verkopers een vergunning nodig hebben. Deze maatregel wordt ingesteld om witwaspraktijken tegen te gaan.


Nederland kiest voor een streng Crypto beleid

De DNB en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) hebben een advies overhandigd aan minister Hoekstra. Hierin de autoriteiten dat de overheid een vergunning uit moet geven aan crypto verkopers. Minister Hoekstra laat weten dat hij het advies over gaat nemen.

De nadruk ligt vooral op het tegen gaan van fraude en witwaspraktijken laat de DNB weten. Door de nieuwe regelgeving moeten meer dan 30 Nederlandse cryptocurrency brokers/ wallets beheerders een vergunning aanvragen om hun werk te kunnen blijven doen. Vragen ze deze vergunning niet aan? Dan zijn de bedrijven strafbaar.


Grote problemen voor Nederlandse crypto bedrijven

De DNB gaat strenge voorwaarden stellen aan de bedrijven, willen ze de nieuwe vergunning behalen. Deze regel is dan ook dramatisch voor Nederlandse crypto bedrijven. De nieuwe regels zullen veel papierwerk met zich mee brengen en het zal de crypto brokers veel geld kosten om aan de regels te kunnen voldoen. Vooral kleine bedrijven zullen zich genoodzaakt voelen om te stoppen.

Naast de problemen voor de crypto bedrijven zitten er nog een aantal nadelen aan de nieuwe wetgeving. Doordat de Nederlandse bedrijven alle informatie van haar klanten bij moeten houden gaat opnieuw een stuk privacy verloren. De vraag is of je dat moet willen in een vrij land als Nederland.