Bitcoin

Nederlandse crypto analist: ‘De bearmarkt ligt achter ons’

De Nederlandse analist Michaël van de Poppe stelt dat de bearmarkt inmiddels officieel voorbij is en legt vervolgens een heel bullish scenario voor Bitcoin en altcoins neer. Michaël van de Poppe is met zijn ruim 670.000 volgers op Twitter overigens geen kleine jongen binnen de industrie.

Volgende target op 36.500 tot 37.000 dollar voor Bitcoin

Dat Van de Poppe optimistisch is over de Bitcoin koers blijkt wel uit zijn verdere voorspellingen. De analist verwacht namelijk dat de Bitcoin koers op termijn richting de 36.500 tot 37.000 dollar door kan stijgen. Daarvoor moeten we de huidige koers van 34.500 doller (en eigenlijk zelfs die van 34.800 dollar) wel weten te behouden.

Na de tweet van Van de Poppe is de Bitcoin koers een beetje gedaald en daardoor lijkt het erop alsof zijn voorspelling niet meer van kracht is. Al begint Bitcoin op dit moment weer een beetje te stijgen.

Zo zie je maar dat technische analyse nog altijd geen exacte wetenschap is. We kunnen er met dit soort analyses niet voor de volle 100 procent op rekenen dat de voorspellingen uitkomen.

Dat neemt niet weg dat het waardevol kan zijn om jongens als Van de Poppe te volgen om een algemeen idee te krijgen over de richting van de markt. Zie het als een extra stukje informatie dat je kunt meenemen, maar zeker niet als de waarheid, want dat is het niet en dat roepen technische analisten ook niet.

Meer stijgingen op komst

Volgens Van de Poppe zal de consolidatie van Bitcoin rond het niveau van 35.000 dollar meer rally’s veroorzaken. Heel specifiek verwacht de analist rally’s binnen de sector voor decentralized finance (DeFi). Alles bij elkaar stelt de handelaar dat de bearmarkt inmiddels voorbij is voor de industrie.

Naast zijn stelling dat de bearmarkt nu voorbij is, weet Van de Poppe ook te melden dat grote altcoins binnenkort weleens kunnen uitbreken en wenst hij ons veel plezier bij het ondergaan van de stijgingen die voor de markt liggen.

Nu moeten we nog hopen dat Van de Poppe gelijk krijgt, want als wij één ding hebben geleerd over de financiële wereld, dan is het wel dat zekerheid niet bestaat hier.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt: Bitcoin koers spoedig boven de $50.000
JPMorgan CEO beeft kritiek op Bitcoin, terwijl zijn eigen bank miljarden aan boetes betaalt
36% van de beleggers weigert Bitcoin te verkopen, zelfs bij een koers van $1 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%