Bitcoin (BTC)
Bitcoin, Toncoin

Nederlandse analist voorspelt flinke koersdaling voor Bitcoin

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe waarschuwt momenteel voor een gigantische correctie voor de Bitcoin koers. Volgens Van de Poppe is het belangrijk om je niet mee te laten slepen in de hype rondom Bitcoin en vanwege die hype verwacht de analist een daling van Bitcoin richting de 33.000 tot 33.500 dollar, voordat we aan een nieuwe opwaartse koersbeweging kunnen beginnen.

Dips zijn instapmomenten voor altcoins

Volgens Van de Poppe zou een eventuele dip van Bitcoin een mooi instapmoment vormen voor sommige altcoins. “Bitcoin krijgt waarschijnlijk een klassieke liquiditeitsklap naar de 33.000 tot 33.500 dollar en begint daarna weer aan een opwaartse koersbeweging”, aldus Van de Poppe.

Hij wil overigens ook niet te cynisch zijn over de hele situatie en noemt het vooral een kans om kleinere munten te kopen.

“Deze dips zijn juist de instapmomenten voor de kleinere munten”, zo gaat de analist verder. De grote vraag is natuurlijk over welke altcoins het dan gaat en daar zegt de analist dan weer weinig over.

Welke altcoins zijn momenteel hot?

Een altcoin die de laatste tijd veel in de spotlights staat is Injective (INJ), vanwege de gigantische stijgingen die het de afgelopen periode doormaakte. In de laatste zeven dagen wist INJ bijvoorbeeld een stijging van 24,84 procent op de borden te zetten.

Zou dit een altcoin kunen zijn die tijdens de volgende bullrun een volgende slag omhoog maakt en richting de top 10 op CoinMarketCap kan bewegen?

Dat is vooraf altijd lastig te zeggen, maar op dit moment staat het project op plek 37 met zijn market cap van 1,44 miljard dollar.

Wat dat betreft heeft het nog een lange weg te gaan richting de 10e plaats, die momenteel voor het Toncoin (TON) van Telegram is, dat een market cap van 9,1 miljard dollar mag opschrijven.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Duitse Bitcoin verkoop doet de Bitcoin koers dalen
Duitse recherche verkoopt meer dan $195 miljoen aan inbeslaggenomen Bitcoin
Trump ontvangt miljoenen in Bitcoin van bekende crypto tweeling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen