Nieuws, Trending

Nederlandse Bitcoin (BTC)-handelaar aangevallen in zijn huisEen groep overvallers die waren vermomd als politie agenten hebben een Nederlandse Bitcoin (BTC)-handelaar in zijn huis aangevallen.


Bivakmutsen en kogelvrije vesten

Het slachtoffer was een 38-jarige man uit Drouwenerveen. Afgelopen week hebben een groep overvallers met bivakmutsen en kogelvrije vesten met daaroverheen een politie jas het huis van het slachtoffer opengebroken. Vervolgens hebben ze het slachtoffer met een vuurwapen bedreigd. Hierna haalde de overvallers een boor tevoorschijn die ze vervolgens tegen het lichaam van het slachtoffer zetten.


Onduidelijk motief

Het motief van de overval is nog niet helemaal duidelijk vastgesteld. Alhoewel er geruchten rond gaan dat dit puur om de cryptocurrency van het slachtoffer ging, is dit nog niet definitief vastgesteld.


Cryptocurrency steeds meer gewild

Dieven zijn steeds vaker gericht op cryptocurrency. Hierdoor komen dit soort overvallen helaas steeds vaker voor, waardoor de bedreiging niet alleen maar online is. Steeds vaker worden slachtoffers aangevallen door overvallers en worden deze gedwongen om vaak grote hoeveelheden cryptocurrency over te maken.200 Bitcoin

Één van de grotere overvallen op particulieren staat nu op ongeveer 200 Bitcoin (BTC). Zo werd een zakenman in India vorig jaar mishandeld en gedwongen om losgeld te betalen van zo’n €680.000, wat destijds uit kwam op ongeveer 200 BTC.