De nederlandsche bank, DNB
Nieuws

Nederlandse centrale bank beschouwt Cryptocurrencies niet als echt geld

De Nederlandsche Bank zegt dat ze cryptocurrencies niet beschouwt als echt geld. daarnaast zeggen ze dat ze geen plannen hebben om crypto’s te verbieden.

Cryptocurrency is te volatiel

Petra Hielkema, de divisiedirecteur van de Nederlandsche bank zegt dat vanwege de bewegelijkheid van de koers cryptocurrencies niet als echt geld kan worden beschouwd. Door de volatiliteit van de koersen hangt er een aanzienlijk risico aan de digitale valuta. “Als iets als geld behandeld wil worden, moet je ermee kunnen uitgeven, berekenen en sparen. Door de enorme koerswisselingen is dit niet mogelijk. Dus we beschouwen cryptocurrency niet als als geld.”

Blockchain is nog niet klaar voor Nederlandse betaalsystemen

Hielkema vertelt dat de Nerderlandsche bank al drie jaar bezig is met de blockchain technologie. Zo heeft de centrale bank al vier verschillende prototypen ontwikkeld. De directeur zegt dat de blockchain technologie nog niet klaar is om gebruikt te worden in Nederlandse betaalsystemen. Toch ziet ze wel mogelijkheden in de toekomst. Dit als de technologie verder ontwikkelt is. Eerder dit jaar liet de Autoriteit Financiële markten (AFM) ook al weten dat er grote risico’s aan cryptocurrencies hangen. Het lijkt erop dat de technologie een stuk verder ontwikkelt moet zijn voordat het als een serieus betaalmiddel kan worden gezien.