Hack

Nederlandse politie pakt oprichter van Crypto startup die 78 miljoen ophaalde op

De Nederlandse politie heeft de oprichter van het blockchain-game bedrijf ‘Komodore64’ gearresteerd. Het bedrijf, dat naar verluidt 78 miljoen euro opgehaald heeft bij investeerders, is nu failliet, meldt Sprout.


Nep delegatie van Goldman Sachs

Komodore64 had als doel een game platform te creëren waarop transacties bijgehouden zouden worden op de blockchain. Echter, het bedrijf bleek één grote oplichting te zijn dat zowel investeerders als zijn eigen medewerkers misleidde. Het project met de cryptomunt K64 is failliet verklaard.

De oprichter van het bedrijf, genaamd Sam N., zou investeerders hebben gelokt door te beweren dat het veel geld had opgehaald bij de bekende beleggingsbank, Goldman Sachs. Echter, nu blijkt dat Sam N. een groep mensen zich heeft laten voordoen als een delegatie van Goldman Sachs.


Eigenaar opgepakt in Hilton Hotel

Komodore64 vierde de officiële start in juni met een feest die tienduizenden euro’s kostten. Maar ook de leveranciers kregen hun rekening niet betaald. Daarnaast kregen twaalf medewerkers van het bedrijf al maanden lang geen salaris meer.

Met deze reden vroegen de medewerkers van het bedrijf de faillissement aan van hun werkgever. Ook zal de eigenaar, Sam N. opgepakt zijn in het Hilton Hotel in Den Haag. Of Sam inderdaad opgepakt is bij het hotel, is nog niet duidelijk. Wel staat vast dat de ondernemer is gearresteerd en vandaag verhoord zal worden.

De curator van Komodore64, genaamd John Dullaart, vertelt aan Sprout dat het nog niet 100 procent vast staat dat de arrestatie van Sam N. te maken heeft met het faillissement van de start-up.