Prijsanalyse

Prijsanalyse

NEM (XEM) prijsanalyse 4 maart 2021

Hoe staat de NEM koers ervoor? Vandaag analyseert onze analist de XEM grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


NEM (XEM) daggrafiek

Kijkend naar het USDT-paar, dan zien we dat XEM zich op een All Time High bevindt. Vandaar dat er niet heel veel meer informatie af te lezen is dan de extended fib levels die mogelijke weerstanden kunnen gaan bieden. De rsi zit in het bullish gedeelte en test de ema momenteel. Een kleine retrace en verder up zal me niets verbazen.

Op de XEM/BTC grafiek zien we dat de ema’s bullish gekruist zijn en er tevens een level gebroken is. Dit level (1395) zou nu mogelijk een kans zijn om een long positie in te nemen richting de volgende weerstand op 2080. De rsi loopt in een mooie lijn omhoog en weet keer op keer boven de ema te blijven. Ziet er aardig sterk uit. De rest van de analyse zullen we op de BTC chart doen aangezien we daar wat meer historische data hebben.

XEM/BTC en XEM/USDT grafiek – Bron: Tradingview

NEM (XEM) 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek zien we dat de koers aan het begin van een prachtige entry punt staat, namelijk het fib retracement level 0.618. Met de golden pocket erachter loopt deze zone door tot aan de horizontal op 1395. Mochten we hier reversals spotten dan is het uiteindelijke target van de move het bovenliggende niveau op 2080.

De ema’s staan bullish en mocht de koers de GP in gaan zakken dan zou er confluence kunnen ontstaan met d eema55 en misschien de 100 ook nog. De rsi toont momenteel wel iets wat zwakte en een daling tot (laag) in de GP zou ook heel goed mogelijk kunnen zijn.

XEM 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

NEM (XEM) 1-uur grafiek

Op de 1-uur grafiek grafiek is een falling wedge te zien waarin de XEM-koers momenteel weerstand ondervindt van de ema55. De rsi daalt steeds verder en beweegt onder de twee graadmeters namelijk het 50 niveau en de ema.

XEM 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Op korte termijn verwacht onze analist dat de koers nog iets zal dalen tot maximaal 1395 om vervolgens verder te gaan stijgen. Het beste is wachten tot je daar bevestiging van hebt door middel van een structuur break of uitbraak plus retest van de falling wedge. Weerstanden die we dan tegen kunnen gaan komen zijn 1774 – 1964 – 2080. De mogelijke weerstanden op de USDT chart zijn $1.07 – $1.47 – $1.87.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten