Altcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Altcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Neo-ontwikkelaars: ‘China’s crypto-verbod had weinig impact op Neo’

Neo (NEO) heeft onlangs één zijn grootste dalingen tot op heden gekend. Toch heeft project nog steeds een markt van $1,6 (€1,4) miljard en een toegewijde community van ontwikkelaars.


Uitbreiden in China stopt niet

Neo werd ooit geprezen als het ‘Ethereum van China’. Toch is de Neo’s tokenprijs gedaald sinds ’s China vorig jaar een reeks acute verboden op cryptocurrency-operaties heeft ingevoerd. Een aantal anonieme Neo-ontwikkelaars legde eerder in een interview uit dat partners de meeste projecten uitvoeren die worden gesponsord door Neo Global Development, of NGD, vanuit een groot aantal landen buiten China om gebruikers over de hele wereld te bedienen.

Daarnaast blijft Neo uitbreiden binnen China. Het is momenteel één van de zeven blockchains met toestemming die het Blockchain-based Service Network van het land bedienen. Één van de doelen van de groep is om de acceptatie van non-fungible tokens (NFT’s) in het land uit te breiden.

Er zijn ook nogal wat DeFi-projecten en gedecentraliseerde applicaties, of DApps, geweest sinds de lancering van de Neo 3.0 (Neo N3)-mainnet vorig jaar. Een voorbeeld is Defina Finance. Dit is een NFT-metaverse-game in anime-stijl die gebruikmaakt van een play-to-earn-model. Het totale handelsvolume op de Defina-markt bedroeg op het moment van publicatie meer dan $100 miljoen. Defina begon in 2021 met de uitbreiding naar Neo N3 in samenwerking met NGD.

Maar volgens het team van het project is de ‘coolste’ ontwikkeling waarschijnlijk die van Rentfuse. Bronnen van Neo legden uit:

“Rentfuse is een protocol dat is ontworpen om NFT-huurovereenkomsten tussen eigenaren en huurders voor gaming of andere functies te beheren. Neo-leiderschap werkt samen met Rentfuse om het vast te stellen als een NFT-leasestandaard voor het Neo-ecosysteem.”

De ontwikkelaars lijken ook dol te zijn op de grotere Neo-gemeenschap. “We hebben duizenden mensen bereikt via Neo socials om mensen meer van ons te laten weten. Ook hebben we de kerncontracten van Rentfuse ontwikkeld”. Dit zei Michael Fabozzi, oprichter van Rentfuse, en voegde hier het volgende aan toe: “Bedankt voor het geloven in ons.”


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Neo’s unieke functies

Ondertussen vertelden bronnen bij GhostMarket, een multi-chain Neo NFT-marktplaats die onlangs $2 miljoen aan strategische financiering heeft opgehaald en een eerste DEX-aanbieding op Flamingo Finance heeft voltooid, aan Cointelegraph:

“Neo’s N3’s vroege adoptieprogramma van $10 miljoen [vorig jaar] was van vitaal belang voor Neo om nieuwe projecten aan te trekken en aan boord te nemen en was hard nodig om het Neo-ecosysteem exponentieel te schalen.”

De bronnen werden gevraagd wat Neo uniek maakt in een zee van smart-contract, proof-of-stake blockchains. Ze legden ze uit dat Neo 3.0 een native ingebouwd orakel heeft voor HTTPS- of NeoFS-verzoeken. Er bestaat ook een gedistribueerde oplossing voor gegevensopslag voor schaalbaarheid en privacy op het NeoFS-netwerk.

Bovendien maakte de interoperabiliteit van het protocol PolyNetwork cross-chain-communicatie mogelijk tussen Neo en Ethereum (ETH), Binance Chain (BNB) en meer. Er is ook NeoID, een self-sovereign identity initietief waarmee ontwikkelaars het precieze niveau van attribuutverificatie kunnen aanpassen dat nodig is om ervoor te zorgen dat het contract correct werkt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten