Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Netflix aandeel is volatieler dan Bitcoin en crasht met 25%

In vergelijking met Netflix zag de cryptomarkt er opvallend stabiel. Het Netflix aandeel crashte vandaag namelijk met 25% nadat bleek dat het streamingsplatform voor het eerst in tien jaar tijd een afname in gebruikers noteerde.

Netflix verliest voor het eerst gebruikers

Het nieuws dat koersval van Netflix veroorzaakte, was de onthulling dat de streamingdienst 200.000 klanten heeft verloren in het eerste kwartaal van 2022 en verwacht dat het dit kwartaal nog eens twee miljoen abonnees zal verliezen. Dit is de eerste keer dat het bedrijf gebruikers verliest in tien jaar tijd volgens Bloomberg.

Beleggers reageerden geschrokken en dumpte massaal hun Netflix aandelen. Hierdoor crashte de koers naar een jaarlijks dieptepunt van $259. Dit gebeurde allemaal na sluitingstijd van de beurs. De vraag is nu tegen welke prijs het aandeel zal openen.

Netflix aandeel crasht met 25 procent

Crypto investeerders waren er als de kippen bij om traditionele investeerders erop te wijzen dat ook de aandelenmarkt met enorme volatiliteit te maken heeft. Vandaag ziet de cryptomarkt er zelfs zeer stabiel uit ten opzichte van het NFLX aandeel.

Aandelen worden steeds volatieler

Het Netflix aandeel heeft dit jaar een stuk slechter gepresteerd dan Bitcoin. Netflix heeft namelijk 57% verloren sinds 1 januari 2022. Toen lag het op zijn hoogste punt ooit van $597,37. Ter vergelijking: Bitcoin is in totaal 11% gedaald sinds de openingsprijs van 2022 van $46.319 tot $ 41.288.

Traditionele beurshandelaren hebben de cryptomarkt vaak belachelijk gemaakt om de grote volatiliteit. Maar enorme dagelijkse crashes lijken nu ook steeds vaker voor te komen op de traditionele aandelenmarkt. Zo verloor PayPal op 2 februari in 1 dag tijd 20% van zijn waarde. En ook het Facebook aandeel daalde die dag met 25%. Uit analyse uitgevoerd door crypto-onderzoeksbureau Into The Block bleek dat Bitcoin en Ethereum minder volatiel zijn geweest dan veel aandelen.

Wellicht dat Bitcoin dan toch langzamerhand een safe-haven asset wordt.

Bitcoin nieuws

7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto 7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto
Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen” Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen”
Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten? Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten?
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten