Exchange

Netflix van plan om documentaire uit te brengen over CEO van QuadrigaCX

Het online videostreaming en productiebedrijf Netflix gaat een documentaire produceren en uitbrengen over de overleden oprichter van de crypto-exchange QuadrigaCX, Gerald Cotten.


The Hunt for the Crypto King

Netflix heeft de naam van de documentaire inmiddels via Twitter bekend gemaakt: ‘Trust No One: The Hunt for the Crypto King’. De documentaire gaat naar verluidt in 2022 in première.

Cotten, stierf naar verluidt terwijl hij vrijwilligerswerk aan het doen was in een weeshuis in India. Door een slordige methode van werken, verloren gebruikers van de QuadrigaCX cryptocurrency exchange door zijn overlijden ongeveer $190 miljoen aan crypto’s.

Er zijn momenteel nog weinig details bekend over de casting of de specifieke richting van de documentaire. De trailer geeft echter een eerste beeld, met plastische chirugie en het vermijden van autoriteiten op een jacht.


Verdwenen met circa $190 miljoen aan crypto

Naar verluidt liep Cotten de ziekte van Crohn op, waarna hij in eind 2018 stierf. Op dat specifieke moment was hij de enige persoon die de toegang had tot miljoenen aan cryptovaluta. Deze cryptovaluta waren van ruim 100.000 gebruikers van de QuadrigaCX-exchange. Dit leidde er op zijn beurt toe dat velen dachten dat Cotten zijn dood in scène had gezet en met het geld, circa $190 miljoen, verdwenen was. Er is echter nooit het nodige bewijs geleverd om dit te kunnen bewijzen. Later bleek dat Crypto Capital, de in Panama gevestigde betalingsverwerker, mogelijk de controle had over een deel van de fondsen.

Na Cotten’s dood kreeg Ernst & Young (EY) de taak aangewezen om het nalatenschap van de oprichter te verkopen. Hiermee wisten ze circa $30 miljoen op te halen.