Ethereum
Ethereum

Netwerk-to-Value verhouding Ethereum naar laagste punt in 3 maanden

De Network-to-Value (NVT) verhouding van Ethereum is naar het laagste punt in drie maanden gezakt, ondanks dat de koers met 20 procent is gestegen. Dat is opvallend te noemen, omdat de NVT-verhouding in principe de marktwaarde van Ethereum deelt door de totale waarde van de transacties in het netwerk. Op het moment van schrijven klokt de NVT-verhouding van Ethereum binnen op een score van 59,3.

Wat betekent dit?

Dit betekent dat de market cap van Ethereum relatief gezien gedaald is ten opzichte van de waarde van het netwerk. Er wordt relatief gezien meer waarde over het netwerk gestuurd ten opzichte van de market cap. Over het algemeen is dat een goed teken voor een cryptocurrency. Hoe lager de NVT-verhouding, hoe ‘goedkoper’ Ethereum is volgens deze indicator.

De score van 59,3 betekent in ieder geval de laagste NVT-verhouding in drie maanden tijd. Wat dat betreft lijkt er dus nog meer ruimte voor deze mini-bullrun om door te zetten. We kunnen inmiddels wel spreken van een mini-bullrun, want een stijging van 20 procent over de afgelopen dagen is behoorlijk indrukwekkend te noemen.

Overigens betekent dit niet dat de opwaartse trend met zekerheid doorzet. Dat moeten we uiteindelijk allemaal nog maar zien, maar het begin is er in ieder geval. Uiteindelijk hangt veel af van de Amerikaanse Federal Reserve, die op 22 maart weer een rentevergadering op het programma hebben.

Price-to-Earnings ratio

De NVT-verhouding is gebaseerd op de populaire Price-to-Earnings ratio (P/E verhouding) uit de traditionele financiële wereld. Dit is een manier om te bepalen of de aandelen van een bedrijf over- of ondergewaardeerd zijn. In principe zegt een P/E verhouding nog niet mega veel over een bedrijf. Het kan immers dat je te maken hebt met een techbedrijf die een gigantische potentie heeft, maar nog weinig inkomsten binnenhaalt.

Je moet een P/E verhouding dus niet helemaal op zichzelf bekijken en ook een fundamentele analyse doen. Net als de NVT-verhouding is het eerder een hulpmiddel dan een indicator die je alles kan vertellen over de toekomstige koers. Als jij gelooft in een bepaalde asset, dan kan het een interessante tool zijn om je te helpen bij koop- en verkoopbeslissingen. Ethereum lijkt op basis van deze indicator op dit moment relatief ondergewaardeerd.

Ethereum nieuws

Aantal gestakete Ethereum dicht bij nieuw record in aanloop naar ETF-debuut
Ethereum ETF’s zijn bijna klaar om gelanceerd te worden
3 redenen waarom Ethereum achterblijft op Bitcoin in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen