Altcoin, Blockchain, Solana

Netwerk van Solana zou vier keer sneller kunnen zijn dan het nu is

Één van de belangrijkste problemen voor blockchains blijft schaalbaarheid. Het verwerken van duizenden transacties per seconde blijft iets waar netwerken mee blijven worstelen. Echter, Solana (SOL) heeft een aantal van deze problemen aangepakt en is mede hierdoor momenteel de snelste blockchain ter wereld.


Solana-netwerk kan sneller zijn

De mede-oprichter van Solana, Anatoly Yakavenko, wees erop dat de blockchain vier keer sneller zou kunnen zijn dan het momenteel is. Dit was tijdens zijn toespraak op de Solana Breakpoint-conferentie in Lissabon. Yakovenko zei hier het volgende: 

“In relativistische termen is Solana ongeveer vier keer langzamer dan zou moeten. De lichtsnelheid halverwege de wereld is ongeveer 110 milliseconden. Het zal veel bloed, zweet en tranen kosten om daar te komen, maar in theorie zou dat de theoretische limiet kunnen zijn voor hoe snel het netwerk is.”

De conferentie trok enkele van de grootste namen in de cryptowereld aan, waaronder Alexis Ohanian, de mede-oprichter van Reddit. Ohanian zegde $100 (circa €89) miljoen toe om sociale media op Solana te ontwikkelen. Gedecentraliseerde Financiën (DeFi) en metaverse-ecosystemen op de Solana blockchain werden gehyped als “de beste” in de cryptocurrency-ruimte.


Hubble-protocol komt in de schijnwerpers

Het hoogtepunt van de conferentie was de presentatie door de projectleider en hoofdontwikkelaar van Hubble Protocol, Marius Ciubotariu. Marius besprak de uitdagingen waarmee hij te maken kreeg toen hij begon voort te bouwen op de Solana blockchain.

Hij deelde ook met zijn publiek hoe hij die uitdagingen overwon en een protocol bouwde dat miljoenen gebruikers heeft. Solana is een relatief nieuwe blockchain en Rust is een nieuwkomer in de DeFi-ruimte. Vandaar dat het gebruik van Rust om een ​​DeFi-protocol te ontwikkelen op het Solana-ecosysteem een vormt uitdaging voor ontwikkelaars. Marius deelde echter verhelderende tips over hoe ze de uitdagingen het hoofd kunnen bieden en het beste uit Solana kunnen halen.

SOL blijft een van de grootste cryptocurrencies en is sinds het begin van het jaar aan het rallyen. SOL handelt op het moment van schrijven tegen $209 per coin, een stijging van ruim 30% in een maand tijd. De cryptocurrency zou voor het einde van het jaar kunnen stijgen naar het niveau van $250 als de markt zijn huidige bearish sentiment kan overwinnen en zijn rally kan hervatten.