cropped-national-bank-of-belgium-371288_1920
Regulatie

Nexo verwerft belang in Amerikaanse Bank

Nexo, een platform voor het uitlenen van digitale activa, heeft een belang gekocht in een holding die eigenaar is van een federaal gecharterde bank in de Verenigde Staten (VS).

Belang in Hulett Bancorp

Naar verluidt heeft Nexo een belang verworven in ‘Hulett Bancorp’, een holding die eigenaar is van de federaal gecharterde ‘Summit National Bank’. Deze wordt gereguleerd door het ‘Office of the Comptroller of the Currency’. Het is niet bekend wat de exacte voorwaarden zijn van de overname van Nexo en het eigendomsbelang in Hulett Bancorp.

Door de overname kan Nexo zijn klanten wel de mogelijkheid bieden om bankrekeningen te openen bij de Summit National Bank. In de VS gevestigde particuliere en institutionele klanten van Nexo hebben ook toegang tot asset-back-leningen, kaartproducten en escrow- en bewaaroplossingen die via Summit worden aangeboden.

De Summit National Bank is in 1984 opgericht en heeft inmiddels financiële instellingen in 4 locaties in Montano en Idaho.

Deal is al 2 jaar bezig

De mede-oprichter en managing partner van Nexo, Kalin Metodiev, zal als onderdeel van de nieuwe zakelijke relatie een plek krijgen in het bestuur van de Summit National Bank. Forrest Gilman, die de raad van bestuur van Summit voorzit, zei dat Nexo de bank zal helpen transformeren tot ‘een volwaardige fintech-bank’.

De deal is naar verluidt al ongeveer 2 jaar bezig en zouden er gesprekken gevoerd zijn met meerdere andere instellingen alvorens de Nationale Bank van de Top te selecteren als een voorzichtige investering en partner. De overname biedt Nexo tevens nieuwe fintech-mogelijkheden terwijl ze blijven uitbreiden in de VS. Hierover zeiden ze als slot het volgende:

Nexo wil nieuwe klanten bereiken en zijn adresseerbare markt in de VS uitbreiden door middel van nieuwe fintech-mogelijkheden, zoals degene die we kunnen ontwikkelen met Summit National Bank. We zullen meer van onze toekomstplannen voor Nexo’s Amerikaanse expansie in de aankomende maanden.

Regulatie nieuws

FBI waarschuwt Amerikanen tegen ongeregistreerde cryptodiensten
Amerikaanse toezichthouder start rechtszaak tegen cryptobedrijf wegens miljoenenfraude
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC