Exchange Nieuws

NFT-speler Tom Brady verliest mogelijk miljoenen door FTX-fiasco

Tom Brady, het icoon van de National Football League (NFL), loopt nu het risico om miljoenen dollars te verliezen door het FTX-fiasco. De atleet had namelijk in 2021 een aandelendeal gesloten met de op-één-na grootste crypto-exchange ter wereld.

Investering met ex-vrouw

Hiernaast was het plan dat Brady een wereldwijde merkambassadeur zal worden voor FTX, samen met zijn ex-vrouw Gisele Bündchen die als sociaal- en milieuadviseur voor het cryptobedrijf aan de slag zou gaan. Verder investeerden Brady en Bündchen samen een bedrag van maar liefst $650 miljoen om hun belang in de inmiddels verpulverde FTX-onderneming te maximaliseren.

Brady niet enige atleet met FTX-deal

Het 21e NFL-seizoen loopt zeker niet zoals Brady vooraf gepland heeft. Zijn deal met FTX blijkt een teleurstelling te zijn. Sam Bankman-Fried, de CEO van FTX, slaagde erin een nieuwe financieringsronde af te ronden en schatte de evaluatie van FTX op maar liefst $32 miljard. Kort nadat Tom Brady ermee instemde om FTX-ambassadeur te worden, keerden de rollen echter snel om.

Waar Sam Bankman-Fried (SBF) zijn investeerders kalmeerde door uit te leggen dat de fondsen veilig waren, maakte Binance de overname van het cryptobedrijf slechts een dag later bekend. Vanuit het oogpunt van Changpeng Zhao (CZ), de CEO van Binance, was de stap gewoon een schreeuw om hulp van FTX om te helpen bij het oplossen van “de aanzienlijke liquiditeitscrisis”. Toen Binance ermee instemde om het omstreden cryptoplatform te kopen, verwijderde SBF de controversiële Twitter-thread.

Tom Brady is echter niet de enige sportatleet die getroffen is door het FTX-fiasco. In 2019 nam de Miami Heat nog officieel de naam ‘FTX Arena’ aan voor hun thuislocatie. FTX stemde er destijds mee in om $135 miljoen te betalen om de naam voor de aankomende 19 jaar te reserveren. Ook Steph Curry, wellicht de grootste schutter van driepunters in de Amerikaanse NBA, tekende in september 2021 een deal met FTX.

Ondanks in te stemmen met de overname van FTX, zei CZ dat “het bedrijf zich op ieder moment uit de deal kan terugtrekken”. Verwacht wordt echter dat dit niet zal gebeuren, hoewel het dus wel een mogelijkheid blijft.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt MVP-voorbereidende licentie van Dubai-regulator
Aandeel Coinbase steeg al met ruim 85 procent in 2023
Coinbase verwacht een grote vraag naar unstaking van ETH met de Shanghai-upgrade
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten