Newsbit

Elon Musk

Nic Carter: Elon Musk niet juiste persoon om groene Bitcoin-debat te voeren

Elon Musk

Volgens Nic Carter van Castle Island Ventures is Elon Musk niet de juiste persoon om het groene Bitcoin (BTC)-debat te gaan leiden.


Altijd juridisch vriendelijkere opties

Volgens Carter zijn Bitcoiners dan ook nog steeds ‘zeer sceptisch’ over Musk, waardoor ze hem als een conflict zouden beschouwen. Dit door het feit dat hij met Tesla gedeeltelijk de verkoop van offsets doet.

Het idee om Bitcoin-miners transparanter te maken over hun gebruik van elektriciteit is echter goed, aldus Carter. Volgens Carter is de top cryptocurrency namelijk een synthetische grondstof die zeerresistent is tegen regulering. Carter: “Waar Bitcoin wellicht in een rechtsgebied kan worden verboden, zal dat resulteren in een verschuiving van de hash-kracht van dat rechtsgebied naar een ander rechtsgebied.” Hiermee suggereert Carter dat er altijd juridisch vriendelijkere opties voor Bitcoin-miners zijn, zelfs als individuele landen een crypto-verbod instellen.


Inzetten op groene stroom

Carter is dan ook van mening dat in plaats van cryptocurrencies als de Bitcoin te verbieden, overheden juist moeten inzetten op het creëren van netwerken voor groene stroom. Het transparant maken van de afkomst van de gebruikte elektriciteit zal echter ook enkele grote voordelen met zich meebrengen. Zo blijkt de elektriciteit die gebruikt wordt voor het minen van Bitcoin in Noord-Amerika op een veel schonere manier wordt opgewekt dan in andere gebieden.

Tot slot benadrukte Carter het belang van de Bitcoin Mining Council. Deze council is opgericht na een ontmoeting tussen Elon Musk en een aantal toonaangevende crypto-miners in Noord-Amerika. Het doel van deze council is het bevorderen van wereldwijde duurzaamheidsinitiatieven op het gebied van crypto-mining.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top