Ethereum merge
Ethereum

‘Niet Bitcoin, maar Ethereum is de basis van het toekomstige financiële systeem’

Veel mensen zien Bitcoin als de potentiële toekomstige basis van het financiële systeem, maar niet iedereen is het daar mee eens. Er zijn meer mogelijkheden binnen de cryptomarkt en volgens sommige analisten is Ethereum het onvermijdelijke toekomstige fundament van de financiële wereld.

Barry Rahma van BeInCrypto is zo iemand en hij legt uit waarom Ethereum volgens hem belangrijker is dan Bitcoin.

‘Ethereum staat op het punt om alles te veranderen’

De Ethereum koers is vanaf het begin van 2024 enorm gestegen en dat heeft volgens Barry Rahma onder andere voor het opleven van de NFT-industrie gezgord. “Deze stijging in de prominentie van Ethereum laat het toenemende nut en de adoptie zien over verschillende sectoren, van digitale kunst tot DeFi”, aldus Barry Rahma.

Afgelopen week kwam daar nog eens de Dencun-upgrade overheen, die het gebruik van layer-2 blockchains een stuk goedkoper maakt; dankzij de introductie “blobs” of “proto-danksharding”. Dankzij deze upgrade is er meer vrije ruimte beschikbaar op layer-2 netwerken, waardoor de transactiekosten op sommige platforms tot wel 90 procent gedaald zijn.

Op platforms als Arbitrum, Optimism, Base en zkSync Era zijn de transactiekosten met 60 tot 90 procent gedaald. Volgens Rahma verstevigt dat de positie van Ethereum als absolute marktleider op het gebied van smart contracts.

“Smart contracts, een cruciaal onderdeel van het Ethereum netwerk, staan aan het voorfront van deze technologische sprong voorwaarts”, zo vertelt Rahma. Volgens de analist van BeInCrypto zijn ze de ruggengraat van vele applicaties. Al moet de echte waardevolle toepassing voor smart contracts nog altijd gevonden worden.

Ook DeFi wordt op dit moment vooral gebruikt als een casino voor altcoins. Het is nog maar de vraag of we ooit aandelen gaan verhandelen op DeFi-platforms en wat dat toevoegt aan het gebruiken van normale brokers.

Gigantisch geloof in digitale kunst

Met name digitale kunst lijkt voor Rahma een belangrijk argument voor de toekomstige machtspositie van Ethereum.

“De recent opleving in NFT-investeringen wordt onderstreept door het fonds van 50 miljoen dollar van Hivemind Capital Partners; dat opgericht is om in NFTs te investeren. Dat geeft aan dat we te maken hebben met een markt die volwassen wordt en dat de toepassingen voor Ethereum zich blijven uitbreiden”, zo beweert Rahma.

Uiteindelijk moeten we nog maar zien in hoeverre de NFT-markt op kan leven tijdens deze bullrun. In 2021 was het een succes, maar daar is momenteel nog weinig van over. Zullen mensen straks echt weer warmlopen voor de digitale plaatjes en met miljoenen gaan smijten?

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vooruitgang in Ethereum ETF: Goedkeuring binnen bereik?
Podcaster over Ethereum ETF: dit is de laatste horde voor de industrie
Kans op Ethereum ETF fors gestegen – Ethereum koers stijgt met 11%
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten