aex
Bitcoin

Nieuw Bitcoin-ETF gelanceerd op Euronext Amsterdam

Nederlandse beleggers hebben sinds kort de mogelijkheid om te investeren in een nieuwe Bitcoin equity exchange-traded fund (ETF). Deze ETF, die wordt beheerd door de Franse investeringsmaatschappij Melanion Capital, is gelanceerd op de Euronext Amsterdam-beurs.

Een op aandelen gebaseerde benadering van het Bitcoin-ecosysteem

De nieuw geïntroduceerde Bitcoin Equities ETF biedt beleggers de kans om te investeren in een selectie van bedrijfsaandelen die nauw verbonden zijn met Bitcoin. Door deze op aandelen gebaseerde aanpak krijgen beleggers directe blootstelling aan de dynamische wereld van het Bitcoin-ecosysteem.

De ETF is specifiek ontworpen om de Melanion Bitcoin Exposure Index te volgen. Deze index bestaat uit een selectie van Europese en Amerikaanse aandelen die significant gerelateerd zijn aan de marktprijs van Bitcoin.

De ETF voldoet aan EU regelgevingskader

De nieuw uitgebrachte ETF voldoet volledig aan de Europese regels voor beleggingsfondsen, bekend als ICBE. Deze regels maken het voor investeringsbedrijven mogelijk om hun producten overal in Europa te verkopen. Ze zorgen ook voor sterke bescherming van beleggers.

Jad Comair, CEO van Melanion Capital, liet weten dat de uitbreiding van de ETF naar de Euronext Amsterdam-beurs een “gereguleerde en transparante oplossing” biedt voor Nederlandse investeerders die willen investeren in het Bitcoin-ecosysteem.

Wat houdt de ETF in?

De Bitcoin Exposure Index van Melanion bevat aandelen van bedrijven die zwaar hebben geïnvesteerd in Bitcoin, zoals MicroStrategy, Coinbase en Robinhood, en mining-ondernemingen zoals Riot, Marathon Digital en Hut8.

De Melanion’s Bitcoin Equities ETF is niet enkel beschikbaar op de Euronext Amsterdam-beurs. Beleggers kunnen ook toegang krijgen tot deze ETF via de Euronext-beurzen in Parijs en Milaan.

Bitcoin ETF’s in de spotlights

De lancering van deze ETF komt op een moment dat Bitcoin ETF’s volop in het nieuws zijn. ‘s Werelds grootste vermogensbeheerder, BlackRock, heeft recentelijk een aanvraag ingediend voor een Bitcoin spot ETF bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Bitcoin nieuws

BitMEX-oprichter: Volgende week begint nieuwe crypto Bull Run
Bitcoin koers hard onderuit, kan een nieuwe bankencrisis redding brengen?
Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC