Nieuws

Nieuws

Nieuw leven geblazen in kleine Texaanse stad door industriële Bitcoin-mijnbouw

Twee Bitcoin (BTC) mining-giganten, Bitdeer en Riot Blockchain, zijn op jacht gegaan naar goedkope energie in het kleine stadje in Texas.


Klein stadje met grote industriële voordelen

Beide mining-bedrijven exploiteren inmiddels datacenters die gehost worden in een voormalige aluminiumsmeltfaciliteit, dit in de Texaanse stad Rockdale.

Ooit was deze smelterij van de Amerikaanse stad de grootste ter wereld. Dit totdat Alcoa, het bedrijf dat de fabriek beheerde, in 2008 besloot om de activiteiten in de smelterij te beëindigen.

Naar verluidt werd de energiecapaciteit van de fabriek verspild sinds het vertrek van Alcoa, totdat de Bitcoin-miners nu gingen werken. Alhoewel Rockdale slechts een klein plattelandsstadje is van ongeveer 5.600 inwoners, vertoont het alle voordelen waar crypto-miners op industriële schaal naar op zoek zijn: crypto-vriendelijke politici, grote stukken land waarop verlaten industriële infrastructuur wordt gerooid voor herbestemming, en spotgoedkope elektriciteitsprijzen dankzij de gedereguleerde markt van Texas.


Voordelige contracten

Volgens de burgemeester van de stad, John King, zou de relatie tussen de lokale netbeheerder en de crypto-miners wederzijds voordelig zijn. De burgemeester benadrukte dat miners nu met grote regelmaat elektriciteit verbruiken die anders simpelweg verspild zou worden, en ze kunnen ook onmiddellijk hun activiteiten stopzetten als ze ergens anders stroom nodig hebben. Hier voegde John King het volgende aan toe:

“Crypto miners zetten zich in om een bepaalde hoeveelheid stroom te kopen en wat ze doen is het terug te verkopen tegen marktwaarde en winst te maken. Ze hebben een contract van twee cent of drie cent en ze kunnen het verkopen voor $9 per kilowattuur.”

Naar verluidt heeft Riot Blockchain zijn Bitcoin-productie in het afgelopen jaar meer dan verdrievoudigd. Hierdoor produceert het bedrijf momenteel meer dan 500 BTC per maand vanuit haar Rockdale-faciliteit. Dit komt met de huidige prijzen neer op zo’n $30 miljoen per maand, als ze ervoor zouden kiezen om de volledige opbrengsten direct te verkopen. Riot Blockchain bezit meer dan 100.000 mining-rigs, waarmee het zeker een van de grotere spelers is.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten