failliet
Bitcoin

Nieuw-Zeeland is bang om de Bitcoin boot te missen

Een ministerie in Nieuw-Zeeland met de taak om de toekomstige economische strategie voor het land vorm te geven, wil een gunstiger klimaat voor Bitcoin creëren. Om dat voor elkaar te krijgen doet het ministerie enkele voorstellen om de adoptie van Bitcoin en crypto in het land te vergroten.

Nieuw-Zeeland omarmt Bitcoin?

Andrew Bayly, de minister van commercie en consumentenzaken van Nieuw-Zeeland, wil graag de stroeve aanpak van het land wat betreft het experimenteren en adopteren van innovaties als Bitcoin en crypto veranderen.

Hij verzoekt de overheid om de ontwikkeling van de crypto-industrie te steunen en te overwegen om nieuw beleid op te stellen.

De huidige “we kijken de kat uit de boom” aanpak van de overheid kan volgens hem betekenen dat Nieuw-Zeeland de boot mist in deze revolutie binnen de financiële industrie, zo is de mening van Bayly.

In totaal heeft Bayly acht aanbevelingen voor de overheid om de “crypto-golf” mee te pakken. Waaronder op het gebied van adoptie-beleid en wetgeving, zodat er meer mogelijkheden zijn tot samenwerking tussen de overheid en de industrie.

Lange-termijn doelen

Volgens Bayly gaat het vooral om lange-termijn doelen met betrekking tot de adoptie en ontwikkeling van crypto binnen het land.

Ook zou hij graag zien dat de overheid zich meer verdiept in de eventuele creatie van een Central Bank Digital Currency (CBDC). Daar zullen veel Bitcoiners het niet mee eens zijn.

Bitcoiners zijn immers van mening dat Bitcoin het geld van de toekomst is en CBDCs staan in feite lijnrecht tegenover de idealen van de digitale munt.

Binnen de overheid is men verder nog niet zo overtuigd van Bitcoin en crypto. Adrian Orr van de centrale bank van Nieuw-Zeeland noemt cryptocurrency’s pure speculatie-objecten en ziet weinig fundamentele waarde.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten