Stablecoins
Nieuws, Stablecoin

Nieuw-Zeelandse dollar stablecoin gaat live via lokale crypto-exchange

In een recente aankondiging hebben het Australische blockchain-ontwikkelingsbedrijf Labrys en de Nieuw-Zeelandse crypto-exchange Easy Crypto onthuld dat een nieuwe stablecoin, gekoppeld aan de Nieuw-Zeelandse dollar, nu live is. Deze mijlpaal is bereikt dankzij een strategisch partnerschap tussen beide bedrijven.

Stablecoin operationeel op Ethereum-netwerk

De stablecoin, genaamd NZDD, wordt 1:1 ondersteund door contant geld in vertrouwen en zal worden gereguleerd door de New Zealand Financial Markets Authority, aldus de verklaring van Labrys en Easy Crypto. Hoewel het momenteel operationeel is op het Ethereum-netwerk, zijn er plannen om uit te breiden naar andere platforms, waaronder Polygon, de BNB Smart Chain, Arbitrum, Optimism en Coinbase’s Base.

Easy Crypto heeft de stablecoin gelanceerd om Nieuw-Zeelanders de mogelijkheid te bieden hun winsten te maximaliseren zonder afhankelijk te zijn van tokens gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Janine Grainger, mede-oprichter en CEO van Easy Crypto, benadrukte dat de NZDD een brug slaat naar traditionele financiën en beweerde dat het “NZ als natie vooruit zou helpen en ons een digitale, programmeerbare valuta zou geven die alles kan wat de NZD kan doen.”

Introductie van multi-valuta wallet

Naast de introductie van de stablecoin heeft Easy Crypto ook een multi-valuta wallet geïntroduceerd, beveiligd door computercryptografie met meerdere partijen. Deze wallet maakt gebruik van de ‘vertrouwde sociale kring’ van de gebruiker door delen van de sleutel te delen in plaats van een seed phrase.

In een rapport dat in augustus in opdracht van het Nieuw-Zeelandse parlement is opgesteld, werd benadrukt dat het land een ‘agile’ benadering hanteert ten aanzien van crypto-regulering. Het rapport beveelt aan om problemen aan te pakken zodra ze zich voordoen en om coherente en consistente richtlijnen te creëren voor de behandeling van digitale activa binnen de bestaande wetgeving.

Eerdere pogingen om een stablecoin gekoppeld aan de Nieuw-Zeelandse dollar te lanceren, omvatten de lancering van $NZD’s in 2021 door de Australische financiële dienstverlener Techemyny. In 2022 werd de brug gebruikt door de stablecoin echter op de zwarte lijst gezet na de hack van het DFX Finance-protocol in november 2022, wat resulteerde in een aanzienlijk verlies van geld op de Polygon-blockchain.

Stablecoin nieuws

Circle gaat samenwerking aan met Overdare
Zuid-Afrika zet groot in op digitale betalingen
Circle stopt met ondersteuning voor USDC op Tron-blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Crypto analist doet ‘rationele’ Bitcoin prijsvoorspelling
4 redenen waarom de Bitcoin koers daalt vandaag