Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Nieuwe commissie in Sri Lanka gaat blockchain en crypto-mining implementeren

In Sri Lanka worden grote stappen gezet in termen van crypto-adoptie. Dit nadat er een nieuwe commissie opgericht is dat bedoeld is om de blockchain- en crypto-miningtechnologieën te verkennen en te implementeren.


Voorstellen van geschikt kader voor Sri Lanka

Recentelijk is een voorstel in Sri Lanka goedgekeurd dat het doel heeft om nieuwe investeringen aan te trekken in de blockchain- en cryptocurrency-initiatieven van het land. Volgens de autoriteiten in Sri Lanka is het van noodzaak om deze stappen te nemen om één lijn te blijven met wereldwijde partners en internationale markten. De directeur-generaal van de regeringsinformatie van Sri Lanka, Mohan Samaranayake, voegde hier het volgende aan toe:

“Deze commissie heeft de opdracht om de regelgeving en initiatieven van andere landen zoals Dubai, Maleisië, de Filippijnen, de EU en Singapore, etc. te bestuderen en een geschikt kader voor Sri Lanka voor te stellen.”

De commissie zal naar verluidt ook toezicht gaan houden op wetten en voorschriften die door andere landen zijn geïmplementeerd op het gebied van de blockchain- en crypto-miningtechnologieën. Op deze manier wordt het eenvoudiger gemaakt om regels vast te stellen tegen het witwassen van geld, terrorismefinanciering en andere criminele activiteiten.


De leden van de commissie

In de commissie zitten acht leden van verschillende sectoren uit het land, waaronder Sandun Hapugoda van Mastercard en Sujeewa Mudalige van PricewaterhouseCoopers (PwC). Ook de CEO van Colombo Stock Exchange en de directeur van de Centrale Bank van Sri Lanka zijn lid van de commissie.

De overige vier leden vertegenwoordigen diverse nationale autoriteiten van het land, waaronder het Sri Lanka Computer Emergency Readiness Team (SLCERT), het Department of Government Information, Information and Communication Technology Agency (ICTA) en de President’s Council. Het is op dit moment nog niet bekend wat de eerste resultaten van de commissie zullen zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten