Ethereum Nieuws

Nieuwe desktop-app maakt het eenvoudiger om ETH te minen

Op ieder moment zijn er wereldwijd miljoenen machines die Ethereum (ETH) minen, bijdragend aan netwerkbeveiliging en het valideren van transacties in ruil voor de kans om wat ETH te verdienen. Maar om dit mining-proces winstgevend te maken, hebben de meeste mensen dure hardware nodig met veel rekenkracht.


“We hebben geen directe concurrenten”

Golem Network is een op Ethereum gebaseerd platform voor het delen van ongebruikte rekenkracht. Het platform heeft een oplossing voor diegenen die willen bijdragen aan het netwerk zonder all-in te gaan.

Vandaag heeft het ‘Torg’ aangekondigd, een gratis Ethereum-mining-app voor pc’s. De applicatie is gebouwd voor gamers en bijvoorbeeld miners met krachtige thuiscomputers. Golem belooft echter dat de app in de nabije toekomst meer machinetypes zal gaan ondersteunen.

Uiteraard zijn er ook nog andere manieren om passief ETH te minen op een thuiscomputer. Toch kan het gebruik van het Golem-netwerk helpen om apparatuur op te schalen, zonder een kamer met meer hardware te vullen. De CEO van Golem Network, Piotr Janiuk zei hierover het volgende:

“Omdat het geen normale mining is, maar een ander voorstel voor inactieve machines en hun rekenkracht, zijn er tot nu toe geen directe concurrenten.”


De mining-kosten van ETH

Golem is analoog aan Filecoin (FIL). Dat is het gedecentraliseerde netwerk waarmee mensen computeropslag kunnen verkopen en kopen via het FIL-token. Alleen, in plaats van opslag, faciliteert Golem het kopen en verkopen van rekenkracht die anders ongebruikt zou blijven. Als je een gamer bent en extra kracht hebt om te delen, kun je een vergoeding krijgen in het Golem-token, GLM, voor het verhuren ervan.

Torg gebruikt Polygon, een layer 2-schaaloplossing. Het gebruikt dit om betalingen te vergemakkelijken. Hierdoor worden de hoge kosten die met Ethereum gepaard gaan, voor een groot deel vermeden. Dat resulteert echter in een indirecte manier om ETH te minen, aangezien Torg-gebruikers in dit geval GLM ontvangen als betaling. En, zoals de productpagina aangeeft, als je die GLM van Polygon naar Ethereum wilt verplaatsen, moet je vergoedingen betalen in het native MATIC-token van Polygon om de kosten te dekken.

Toch zou dat goed moeten zijn voor degenen die niet vastbesloten zijn om ETH te ontvangen en gewoon een manier met een lage intensiteit willen om wat crypto-inkomsten te verdienen. Janiuk zei in een persbericht:

“Thorg verbetert het Golem-platform omdat deze miningtoepassing nieuwe en opwindende manieren opent om een ​​gezonde en efficiënte markt te creëren door aanvullende hulpmiddelen te bieden voor het optimaliseren van passief inkomen.” 

De totale marktkapitalisatie van Golem is het afgelopen jaar meer dan verviervoudigd. Momenteel vertegenwoordigt deze marktkapitalisatie dan ook circa $500 miljoen. Het token kost op het moment van dit artikel bijna $0,50 per stuk.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten