Ethereum
Ethereum

Nieuwe Ethereum Proof-of-Work hard fork staat op

De Ethereum Merge van afgelopen week betekent dat het netwerk niet meer op Proof-of-Work draait en dat het werk van de miners klaar is. Die laten het daar op hun beurt niet bij zitten en zijn onder leiding van de Chinese miner Chandler Guo een Proof-of-Work versie van het netwerk gestart. Nu blijkt dat zij niet de enige zijn die hiermee bezig waren.

Wat is EthereumFair?

Voordat het ETHPoW van Chandler Guo überhaupt een ding was, begon EthereumFair al in januari 2020 met een soortgelijk project. Op Twitter claimt EthereuFair dan ook dat zij de eerste waren die geen afscheid wilden nemen van Proof-of-Work. Ondanks dat zij al twee jaar eerder begonnen, heeft het account op Twitter minder volgers dan het ETHPoW van Chandler Guo.

EthereumFair moet het namelijk doen met 14.000 volgers, terwijl het ETHPoW van Guo sinds de oprichting in juli ruim 15.000 volgers heeft verzameld. EthereumFair is ook opgericht door een groep Chinese miners, die vooral in het Chinees met elkaar communiceren. Pas dit weekend zijn de oprichters van dit project begonnen met het oprichten van Telegram-groepen in verschillende talen.

Meer en meer splitsingen

Het geeft aan dat zeker niet de volledige Ethereum gemeenschap zat te wachten op de transitie naar Proof-of-Stake. Op zich is dat vanuit het perspectief van de miners niet vreemd. Zij hebben immers jaren geïnvesteerd in de hardware om hun werk te doen en zijn nu wanhopig op zoek naar manieren om die investeringen alsnog aan het werk te zetten. Wat we nu ook veel zien is dat miners overstappen op Ethereum Classic, een hard fork die in juli 2016 al begon.

Echt succesvol zijn de afsplitsingen overigens niet. EthereumFair heeft momenteel een koers van 6,43 dollar, ETHPoW staat momenteel op 5,26 dollar en Ethereum Classic op 28,10 dollar. Zelfs als je deze drie projecten bij elkaar voegt, dan staat het originele Ethereum met een koers van 1.300 dollar daar nog ver boven. De afsplitsingen lijken weinig kans te hebben op succes, maar het blijft interessant om te volgen.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?