Trezor Hack
Hack

Nieuwe golf van blockchain-fraude treft nieuwe slachtoffers

Een bekende groep fraudeurs binnen de blockchain-sector heeft recentelijk plannen onthuld om hun dubieuze praktijken voort te zetten op het platform Blast, waarbij ongeveer $1 miljoen aan witgewassen geld is ingezet om hun operaties te financieren.

Volgens on-chain analist ZachXBT werden de gelden aanvankelijk overgemaakt van een Ethereum-adres dat geassocieerd wordt met eerdere frauduleuze activiteiten naar een adres op het Polygon-netwerk. Vervolgens werden deze omgezet naar Wrapped ETH (wETH) en via brugservices zoals Orbiter en Bungee verspreid over diverse blockchain-netwerken.

Valstrik voor nietsvermoedende investeerders

Deze fondsen werden gebruikt voor de aankoop van LEAP-tokens op het Blast-platform, een actie die de liquiditeit aanzienlijk deed toenemen en wat wijst op een nieuwe valstrik voor nietsvermoedende investeerders. ZachXBT heeft ook gewezen op vermoedens dat dezelfde fraudeurs achter een project zitten genaamd ZebraLending op het Base-platform, met een totale waarde van ongeveer $311.000.

Deze criminele groep heeft een geschiedenis van het opzetten van projecten die aanzienlijke bedragen aantrekken, om vervolgens met het geld te verdwijnen. Hun methoden omvatten vaak het vervalsen van KYC-documenten en het samenwerken met minder bekende accountantskantoren om een schijn van legitimiteit te creëren. Ze hebben zich gericht op diverse platforms, waaronder Base, Solana, Scroll, Optimism, Arbitrum, Ethereum en Avalanche.

Oproep tot verhoogde waakzaamheid

Gezien de frequentie van deze fraudes, wordt de blockchain-gemeenschap opgeroepen tot verhoogde waakzaamheid. Beleggers moeten extra voorzichtig zijn bij nieuwe initiatieven op platforms zoals Blast, vooral wanneer deze grote geldtransfers betreffen. Het controleren van projectkwalificaties, het beoordelen van audits en het begrijpen van fondstransactiekanalen zijn cruciale stappen om investeringen te beschermen. Bovendien wordt aangeraden dat leden van de gemeenschap informatie delen en elkaar adviseren over het herkennen van verdachte activiteiten om verdere slachtoffers te voorkomen.

Verder werd onlangs bekend dat een non-fungible token (NFT) spel genaamd Munchables op het Blast-platform een exploit heeft ondergaan, waarbij op 26 maart $62 miljoen werd ontvreemd. Dit gebeurde kort nadat het Ethereum Layer-2-netwerk van Blast, dat bijna $2,3 miljard aan cryptogeld had vastgehouden, zijn mainnet lanceerde, wat leidde tot het vrijkomen van ongeveer $400 miljoen aan Ethereum (ETH).

Hack nieuws

Hackers stelen voor $181.000 aan crypto via slimme contracten van inactief Yield Protocol
Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus zet LinkedIn in om crypto te stelen
Google advertenties gebruikt om kwaadaardige crypto-websites te promoten
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’