Blockchain

Nieuwe iPhone-cryptokluis-app belooft ‘Bank-Grade’ beveiliging

Trustology, een in 2018 opgericht softwarebedrijf, heeft een iPhone-gestuurde cryptocurrencykluis gelanceerd die volgens hen veilig genoeg is voor financiële instellingen.


Apple Store UK

De eerste versie van de iPhone-applicatie is vanaf nu beschikbaar in de Apple Store UK. Na een (succesvolle) test wordt deze uitgebreid naar meerdere wereldwijde regio’s. De app kan in eerste instantie gebruikt worden om Ethereum (ETH) in op te slaan. De Bitcoin (BTC) en ERC-20-tokens zullen snel volgen.


TrustVault

De app, genaamd TrustVault, heeft in eerste instantie veel gemeen met andere crypto-wallet aanbieders. Echter gebeurt er veel meer op de achtergrond. Zo maakt het bedrijf gebruik van een slimme comvinatie van hardwarebeveiligingmodules met verificatieprocessen die worden verspreid tussen individuen in beveiligde datacenters. Hierdoor krijgt de beveiliging van de app een flinke boost.


Wat te doen bij een verloren telefoon?

Bij het aanmaken van een nieuw account identificeert Trustology de klant(gegevens). Op deze manier kan het bedrijf, wanneer een telefoon van een gebruiker verloren is gegaan of kapot is gegaan het betreffende account herstellen. Dit komt omdat de persoonlijke sleutels van de crypto-wallet niet op de smartphone zijn opgeslagen.

Zodra de gebruiker zijn account heeft, is TrustVault bijna volledig geautomatiseerd en kost het slechts een fractie van een seconde om geld te te verplaatsen of om deze om te zetten in crypto.