crypto mining
Bitcoin

Nieuwe koeltechnologie kan Bitcoin-mining helpen om tegen 2030 groen te worden

Een relatief nieuwe koeltechnologie kan een grote bijdrage leveren aan de overgang naar een emissievrije Bitcoin (BTC)-mining-industrie.


Crypto-industrie groen tegen 2030

Volgens Hass McCook, lid van het Bitcoin Mining Council (BMC), gelooft dat de crypto-industrie tegen 2030 groen kan opereren.

‘Immersive’-koeling is een vorm van koeling waarin de in dit geval Bitcoin-mining-apparatuur volledig ondergedompeld wordt in een speciale koelvloeistof. Deze vloeistof absorbeert en recyclet de warmte die hier vanaf komt vervolgens efficiënter dan reguliere luchtkoeling. Hierdoor wordt onder andere de productiviteit van de Bitcoin-miners aanzienlijk verhoogd.

Naar verluidt is Riot Blockchain het eerste grote mining-bedrijf dat zijn machines op deze manier gaat koelen. Zij gaan apparatuur dat 200 megawatt aan capaciteit vertegenwoordigt hierin onderdompelen, in zijn Whinestone-faciliteit. Het bedrijf verwacht met de huidige gegevens dat de hash-snelheid van deze machines zal toenemen met circa 25%. Dit kan in theorie echter oplopen tot maar liefst 50% per machine.

Tevens wordt het geluid van dergelijke machines door deze onder te dompelen aanzienlijk vermindert. Volgens Brian Roemmele, co-host bij ‘Around the Coin’-podcast, kan dit zelfs tot 95% minder worden.


Doel mogelijk eerder bereikt

Volgens Roemmele zou de Bitcoin-mining-industrie zelfs tegen 2024 al tegen zijn groene doel kunnen aanzitten. Hierover zei hij het volgende:

“Bitcoin zal tegen 2024 100% groen zijn. Geen enkel ander systeem zal groener zijn.”

Hiermee is hij wat optimistischer dan McCook. McCook zei het volgende in een reactie hierop:

“Ik geloof echt dat het in 2030 geen uitstoot zal hebben, maar ik denk dat 2024 een beetje ambitieus is. Ik denk dat deze koelingstechnologie een deel kan uitmaken van de overgang naar groen. Dus in termen van duurzaamheid krijg je duurzaamheid, en je hoeft niet eens zoveel van deze dingen te produceren.”


Naast verbetering milieu-impact ook lagere kosten

Deze manier van koelen zorgt er naast een aanzienlijke verbetering in de impact op het milieu ook voor dat de kosten verlaagd worden. Dit komt omdat deze koeling minder kost dan de meer traditionele luchtkoeling. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de kosten per miner omlaag kan, wat ten goede komt van de winst van de crypto-mining-bedrijven.

Volgens McCook is het dan ook slechts een kwestie van tijd totdat meer bedrijven deze vorm van koeling gaan gebruiken. Hierover zei die het volgende:

“De harde waarheid is dat wanneer je je apparatuur in de muur steekt, je krijgt wat het ook is aan de andere kant van die stekker. Om Bitcoin echt nul-emissie te laten worden, moet het onderliggende raster nul-emissie zijn.”

In onderstaande Tweet gaf McCook nog eens het voordeel aan van de nieuwe vorm van koeling voor crypto-miners.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?