Nieuws, Trending

Nieuwe manier van reguleren van cryptocurrency voorgesteld in Hongkong

De veiligheids- en toekomstcommissie van Hongkong (SFC) wil een cryptocurrency-regulering instellen die is bedoeld om beleggers te beschermen. 

Geen verbod op cryptocurrency-platforms

De huidige voorzitter van de SFC, Carlson Tong Ka-shing, heeft in een interviews verteld dat de waakhond in Hongkong geen verbod gaat instellen op cryptocurrency-platforms, zoals het Chinese vasteland dat wel heeft gedaan. Volgens de waakhond is een volledig verbod niet de juiste aanpak. “Een verbod zal niet werken in de wereld van internet van vandaag, wanneer handel de nationale grenzen overschrijdt. Zelfs als we de platforms zouden verbieden, kunnen transacties nog steeds eenvoudig worden uitgevoerd via platforms op buitenlandse markten.”

Wettelijk kader is noodzakelijk

Volgens de voorzitter is het noodzakelijk dat er een wettelijk kader komt voor het reguleren van cryptocurrencies en de bijbehorende exchanges. De SFC zal de aanpak hier zorgvuldig moeten overwegen, aangezien dergelijke platforms nieuwe technologieën zijn en daarom niet als effecten kunnen worden behandeld. Ondanks het feit dat ze niet onder de huidige vereisten van SFC vallen, stelt Tong voor om ze gelijk te stellen aan handelaren: “We moeten nagaan of, en zo ja, hoe deze platforms kunnen worden gereguleerd volgens een standaard die vergelijkbaar is met die van een gelicentieerd handelsplatform. Tegelijkertijd moet er worden gezorgd dat de interesse van beleggers wordt beschermd.”

Ontwikkelen van een nieuwe industrie

De beurzen op de Hongkongse markt hebben volgens de waakhond positieven effecten gezien omtrent de nieuwe technologische ontwikkelingen die spelen. Volgens de huidige CEO van BitmEX, Angelina Kwan, kan de regelgevende instantie kan helpen bij het ontwikkelen van een nieuwe industrie, als cryptocurrency. Ook Jeremy Allaire, de CEO van Circle, is positief over deze ontwikkelingen. Met zijn bedrijf zal hij samen met de overheid van het land aan de regelgevende kaders werken die de industrie verder kunnen helpen in de ontwikkeling.