Blockchain

Nieuwe partnerschappen Telos zullen blockchain functies toevoegen aan Steam Games

Door 3 nieuwe gaming-partnerschappen van het bedrijf Telos zullen meerdere op de blockchain gebaseerde functionaliteiten worden geïntegreerd in games op het bekende game-platforms Steam van Valve en Unity van Ubisoft. Dit maakte het bedrijf onlangs bekend.


Samenwerking Blockbastards

Om dit mogelijk te maken, zijn nu meerdere bedrijven bezig met het maken van een speciaal platform, dat het Qudo-platform zal worden genoemd. Door de samenwerking met Blockbastards, wordt dit platform nu door hun gehost. Dit zal bijdrage bij zowel marketing- als technische redenen, waardoor direct een enorm belangrijk onderdeel is opgelost: de hosting.


Het Qudo-Platform

Met het Qudo-platform kan een op tokens gebaseerde beloningen worden geïntegreerd in ieder spel dat op het Unity-platform gebouwd is. Ook meerdere Steam games ondersteunen deze functie. Unity heeft momenteel meer dan 3 miljard actieve apparaten die in de afgelopen 12 maanden op het platform gebouwd hebben. Ook Steam heeft een enorme hoeveelheid gebruikers: naar verluidt loggen circa 90 miljoen spelers in op het Steam-platform ten minste één keer per maand. Hierdoor kan het Qudo-platform een enorm publiek bereiken die vervolgens aan cryptocurrency wordt geïntroduceerd.


Traditioneel gamen vs Blockchain gamen

Bij Traditioneel Gamen blijkt dat het in-game creditsysteem die binnen de meeste games beschikbaar is het meeste aan geld oplevert. Eigenlijk kan Qudo met de blockchain nu dezelfde ervaring aanbieden. Hierdoor worden de mogelijkheden echter enorm uitgebreid in bijvoorbeeld de handel tussen game-objecten. De blockchain-technologie maakt dit een eenvoudig proces.

Een aantal eerste bevestigde games zijn Area X en Farm Game. Alhoewel er momenteel nog geen Triple-A games zijn bevestigd, heeft het bedrijf wel al bekend gemaakt in gesprek te zijn om onder andere Counter Strike, dat op het Steam-platform zit, te betrekken op het Qudo-platform. Mocht dit lukken, dan zal dat een enorme prestatie zijn voor blockchain-gamen in zijn algemeen en de adoptie hiervan.