hong-kong-1990268_1920
Nieuws, Trending

Nieuwe regels in Hong Kong voor het reguleren van cryptocurrency

De regulator in Hongkong heeft een verklaring uitgegeven waarin richtlijnen zijn gegeven voor cryptocurrency gerelateerde fondsen en cryptocurrency-exchanges.

Formeel regelgevingsklimaat

Nu heeft de regulator in Hong Kong in samenwerking met de ‘Securities and Futures Commission (SFC)’ in het land een handleiding voor het reguleren van cryptocurrency uitgegeven. Hierin staan de richtlijnen voor het omgaan met cryptocurrency gerelateerde fondsen en cryptocurrency-exchanges. Hierdoor is er nu een formeel regelgevingsklimaat. Hong Kong kijkt aanzienlijk anders tegenover cryptocurrency ten opzichte van het vasteland van China. Zo zijn crypto-asset exchanges en aanverwante activiteiten legaal, hoewel de formele regelgeving hiervoor nog in behandeling is.

Meer dan 10%

De nieuwste voorstellen hebben betrekking op fondsbeheerders die meer dan 10% van al hun posities beleggen in cryptocurrency. Hiernaast heeft dit ook betrekking op entiteiten die uitsluitend professionele handelaren bedienen die lid kunnen worden van een sandbox-regeling. Deze sandbox-regeling is ontworpen om meer ruimte te bieden voor de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

Beschermen van de beleggers

Volgens de verklaring wil de SFC de beleggers beter beschermen. Zo vermeld de verklaring het volgende: “Om de beleggers beter te beschermen, is de SFC van mening dat alle gelicentieerde walletbeheerders die van plan zijn om in virtuele activa te beleggen, in wezen dezelfde wettelijke vereisten moeten naleven. Dit geldt zelfs als de wallets (of gedeelten van deze wallets) die zij beheren, uitsluitend of gedeeltelijk in virtuele activa investeren, ongeacht of deze virtuele activa fondsen of futurescontracten zijn.”

Onder directer toezicht

In de toekomst zouden Cryptocurrency-exchanges nog directer onder het toezicht van de SFC kunnen gaan vallen. De verklaring voegt hier het volgende aan toe: “Er wordt voorgesteld dat de normen voor de gedragsregels voor exploitanten van virtuele-activahandelplatforms vergelijkbaar zijn met die voor bestaande gelicentieerde aanbieders van geautomatiseerde handelsservices.”