Nigeria SEC Crypto
Regulatie

Nieuwe SEC-voorzitter in Nigeria wekt vertrouwen bij crypto-stakeholders

In een recente ontwikkeling in de Nigeriaanse financiële sector heeft president Bola Ahmed Tinubu Emomotimi Agama benoemd als de nieuwe directeur-generaal van de Securities and Exchange Commission (SEC).

Agama, die eerder aan het roer stond van het Nigerian Capital Market Institute (NCMI), brengt een pro-crypto-achtergrond mee die veelbelovend lijkt voor de lokale cryptocurrency-industrie.

Reguleren van kapitaalmarkt

De benoeming van Agama is bedoeld om de kapitaalmarkt te reguleren, het vertrouwen van investeerders te vergroten en de economische ontwikkeling van Nigeria te stimuleren. Deze stap wordt door velen binnen de crypto-gemeenschap als positief ervaren. “We kijken uit naar de samenwerking met startups om het licentieproces te stroomlijnen en zodoende naleving en operationele stabiliteit in het land te garanderen,” zei Nathaniel Luz, CEO van Flincap, een lokale over-the-counter crypto-uitwisseling.

Verder heeft de regering aangekondigd dit jaar licenties te gaan uitgeven aan crypto-organisaties, wat als een stap voorwaarts wordt gezien voor de formele acceptatie van crypto-activiteiten in Nigeria.

Benoeming van Agama ‘verstandig besluit’

Lucky Uwakwe, voorzitter van de Blockchain Industry Coordinating Committee of Nigeria (BICCoN) en oprichter van SaBi Exchange, beschreef de benoeming van Agama als een ‘verstandig besluit’ en benadrukte diens rijke ervaring op het gebied van blockchain en kapitaalmarkten.

Ondanks recente uitdagingen, zoals de blokkade door de Nigeriaanse regering van de toegang tot crypto-exchange websites en beschuldigingen tegen Binance voor het illegaal verplaatsen van 26 miljard dollar, blijven de stakeholders optimistisch. Ze hopen op een duidelijke verklaring van de nieuwe SEC-voorzitter dat cryptocurrency niet verboden is in het land.

Deze benoeming komt op een cruciaal moment voor de crypto-industrie in Nigeria, die ernaar streeft om haar legitimiteit en operaties binnen het regelgevend kader van het land te versterken.

Regulatie nieuws

Mede-oprichter van BTC-e bekent schuld aan witwaspraktijken
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Arrestatie in Nederland voor fraude met crypto-gokplatform ZKasino
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC