Thailand Visa
Blockchain

Nieuwe visumklasse voor digitale nomaden aangekondigd door Thaise regering

De Thaise regering heeft op 28 mei nieuwe maatregelen aangekondigd om de lokale economie te stimuleren, waaronder versoepelde visumregels om het toerisme te bevorderen. Onder deze maatregelen valt ook het nieuwe Destination Thailand Visa (DTV), specifiek gericht op digitale nomaden en freelancers die op zoek zijn naar een werkvakantie, aldus Khaosod English.

Thailand blijkt populaire bestemming voor digitale nomaden

Thailand is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire bestemming voor digitale nomaden, waaronder cryptohandelaren en ontwikkelaars. Het nieuwe DTV-visum kost $270 (10.000 Thaise baht) en is vijf jaar geldig. Het biedt een verblijf van 180 dagen, dat mogelijk nog eens met 180 dagen verlengd kan worden, waardoor houders bijna 12 maanden aaneengesloten vanuit Thailand kunnen werken.

Een voorwaarde voor het DTV-visum is dat aanvragers een minimum van $13.650 (500.000 Thaise baht) als financiële garantie moeten kunnen overleggen om hun echtgenoten en kinderen te ondersteunen tijdens hun verblijf in Thailand.

Digitale nomadenvisum is wel zeer selectief met beperkingen

Het DTV-visum moet echter niet verward worden met het visum voor lange termijn ingezetenen (LTV), dat eveneens vaak als een visum voor digitale nomaden wordt aangeduid. Dit visum is aanzienlijk moeilijker te verkrijgen, met eisen zoals een minimaal gemiddeld persoonlijk inkomen, ziektekostenverzekeringsdekking en een arbeidsovereenkomst met een bedrijf dat een gezamenlijke omzet van minimaal $150 miljoen gedurende de afgelopen drie jaar heeft behaald.

“Het digitale nomadenvisum voor Thailand is zeer selectief en kent strenge beperkingen, in tegenstelling tot andere toegankelijkere opties,” schreef de digitale nomadenblog CitizenRemote in november.

In september 2023 kondigde de Thaise regering aan dat zij vanaf 2024 alle buitenlandse inkomsten, waaronder inkomsten uit cryptohandel, zal belasten van iedereen die langer dan 180 dagen in Thailand verblijft. Op dit moment zijn de belastingverplichtingen of eventuele inkomensvereisten voor houders van een DTV-visum nog onduidelijk.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken