Nieuws, Trending

6 miljoen Bitcoins zijn kwijt, moet de BTC waarde hoger zijn?

Op de conferentie genaamd ‘Buidling on Bitcoin’ vertelde de voormalig hoofd engineer van BitGo dat er naar schatting 4 miljoen Bitcoins verloren zijn gegaan en er zo’n 2 miljoen Bitcoins gestolen zijn.

6 Miljoen Bitcoins zijn permanent verloren

Volgens schattingen zijn er dus in totaal 6 miljoen Bitcoins permanent verloren op de blockchain. Het is onmogelijk om de blockchain te forken om zo de verloren Bitcoins te herstellen. Dit betekent dat ongeveer 28 procent van de Bitcoins permanent verloren zijn.
  • 4 miljoen Bitcoins verloren
  • 2 miljoen Bitcoins gestolen
Op dit moment zijn er iets meer dan 17 miljoen Bitcoins in omloop. Als we de 2 miljoen gestolen BTC en de 4 miljoen permanent verloren BTC hier van af halen betekent het dat er selchts 11 miljoen Bitcoins zijn die daadwerkelijk verhandeld worden.

Is de huidige Bitcoin (BTC) prijs wel juist?

De vraag is nu of de Bitcoin prijs van dit moment met of zonder de verloren Bitcoins is. Deze vraag is echter niet zo makkelijk te beantwoorden zegt Kim Grauer, analist bij Chainalyses. “Dat is een complexe vraag. Aan de ene kant houden directe berekeningen over de marktcap geen rekening met verloren munten. Toch heeft de markt zich aangepast aan de werkelijke vraag en aanbod die beschikbaar zijn. Verder is het een bekende procedure voor het monetaire beleid om fiat reserves te verlagen of te verhogen om de wisselkoersen te beïnvloeden. Dus het antwoord is ja en nee. “

Eigenlijk is één Bitcoin op dit moment $10.300 dollar waard

Op het moment ligt de Bitcoin prijs rond de $6.700 dollar. Deze prijs wordt berekent aan op basis van het aantal circulerend Bitcoins, 17.13 miljoen. Echter is dit helemaal niet het echte aantal BTC dat aanwezig is. Dit betekent dat als de Bitcoin prijs gebaseerd wordt op de 11 miljoen Bicoins die echt in omloop zijn de koers een stuk hoger zou liggen. Namelijk rond de $10.300 dollar. Er zullen maximaal 21 miljoen Bitcoins uitgebracht worden. Om deze reden voorspellen analisten dat de Bitcoin prijs vroeg of laat steeds meer zal gaan stijgen. Bitcoins worden namelijk niet bijgedrukt.