Nieuws

Nieuwste Zcash miner van Bitmain heeft 3x zoveel hashkrachtBitmain heeft een nieuwe miner gelanceerd voor de op privacy gerichte cryptocurrency Zcash. Naar verluid heeft de vernieuwde miner drie keer zoveel hashkracht dan zijn voorganger.


Antminer Z11

Volgens het bedrijf is de nieuwe miner, genaamd Antminer Z11, ontworpen om cryptocurrencies te minen die zijn gebaseerd op het Equihash-algoritme, zoals Zcash.


Meer kracht, minder energie

Naar verluidt heeft de nieuwe miner een hashkracht van 135.000 sol per seconde. Dit is zo’n drie keer meer dan zijn voorganger, de Antminer Z9. Sol / s is het aantal hash-berekeningen dat er per seconde wordt gemaakt bij het minen van cryptocurrency.

Hiernaast is de Antminer Z11 energie-efficiënter dan zijn voorganger. Dit vanwege zijn vernieuwde interne circuitstructuur waardoor de miner een 12-nanometer chip gebruikt. Volgens het bedrijf bespaart dit zo’n 60% op de elektriciteitskosten wanneer je dit vergelijkt met de Z9.Opvolger van 7-nanometer chip

Met de 12-nanometer chip wordt de huidige 7-nanometer chip, die in de huidige modellen wordt gebruikt, vervangen. Hiermee is het bedrijf volop bezig met vernieuwingen en zijn ze flink bezig om het minen van cryptocurrency energie-efficiënt te maken. Zo bevatte de 7-nanometer chip al flinke verbeteringen ten aanzien van het energie-verbruik.
Verwacht wordt dat de miner in april wordt geleverd. Of dit ook al vanaf april direct in Nederland leverbaar is, is nog onbekend.