Gold crypto currency bitcoin Nigeria
Exchange

Nigeria en Binance in gesprek over crypto-vriendelijke economische zone

De Nigeriaanse overheid heeft de eerste gesprekken achter de rug met Binance over het oprichten van een crypto-vriendelijke economische zone in het land. Dit nieuws komt van de Nigeria Export Processing Zones Authority (NEPZA) en het doel lijkt om een met Dubai vergelijkbare Virtual Free Zone op te zetten.

Eerste in West Afrika

Adesoji Adesugba, de directeur van Nepza, zegt dat de voorgestelde zone de eerste van zijn soort wordt in West Afrika. Het doel is om crypto-vriendelijke wetten op te stellen en belastingvoordelen te bieden aan cryptobedrijven. Binance is overigens niet de enige private partij die betrokken is bij het initiatief, ook Talent City doet mee aan de gesprekken.

Nigeria is een bijzonder land voor crypto, want met 22 miljoen crypto-bezitters behoort het tot de landen met de hoogste adoptiegraad ter wereld. De nieuwe digitale economische zone moet Nigeria helpen om op die interesse van de bevolking in te spelen en kansen voor het land te creëren. “Ons doel is om een bloeiende virtuele vrij zone te stichten om te profiteren van de virtuele economie van blockchains die bijna 1 biljoen dollar waard is”, aldus Adesugba.

Op zoek naar kansen

De voornaamste motivatie voor Nigeria om aan het plan mee te doen is om de economische kansen voor hun inwoners te vergroten, gecombineerd met de visie op de crypto-adoptie in West Afrika een boost te geven. Dat streven wordt gedreven door een inadequaat financieel systeem en onstabiele overheid, die crypto tot een interessant alternatief maken.

Uit een recent onderzoek van CoinGecko blijkt dat de Nigeriaanse bevolking het meest crypto-geobsedeerde land ter wereld is, waarin het vaakst wordt gezocht op “cryptocurrency” en “buy crypto”. Nigeria lanceerde in oktober 2021 ook de eNaira, de eerste Central Bank Digital Currency van het land, die momenteel in de tweede fase van de lancering zit.

Exchange nieuws

Opnamestop voor grote transacties op Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit
Zuid-Koreaanse Won stijgt naar top als meest verhandelde valuta tegen cryptocurrencies
Coinbase Review

Coinbase Review

In dit artikel verkennen we de verschillende aspecten van Coinbase, van het aanbod en de kosten tot de veiligheid en klantenservice.

Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving