Nigeria Bitcoin
Regulatie

Nigeria streeft steeds meer naar crypto-duidelijkheid

De crypto-industrie in Nigeria bevindt zich in een staat van verwarring en onzekerheid door het beleid van de regering van president Bola Tinubu. Ondanks eerdere beloftes in zijn campagnemanifest om crypto- en blockchain-technologie te legaliseren voor de bank- en financiële sector, blijven belanghebbenden in de sector bezorgd over de recente ontwikkelingen.

Unieke kans om groeiende cryptosector in het land te ontwikkelen

President Tinubu’s belofte werd aanvankelijk gezien als een kans om de kwetsbare Nigeriaanse economie te stimuleren. Echter, de jongere bevolking van Nigeria, die een groot deel van de crypto-gebruikers vormt, voelt zich nu meer verward door de acties van de regering.

Olumide Adesina, analist bij Quantum Economics, benadrukte de noodzaak van duidelijkheid en ondersteuning in een verklaring om het potentieel van de crypto-sector te ontsluiten. Hij wees op de negatieve impact van recente regeringsmaatregelen, zoals de onderdrukking van P2P-handel, de arrestatie van een Binance-directeur, en beschuldigingen van valutamanipulatie, die het imago van de sector hebben geschaad.

Nathaniel Luz, CEO van Flincap, verklaarde dat president Tinubu een unieke kans heeft om de groeiende cryptosector in Nigeria te ontwikkelen, vergelijkbaar met hoe eerdere leiders de banksector hebben hervormd. Luz bekritiseerde de regering voor het gebrek aan actie en riep op tot meer inspanningen om de industrie te ondersteunen.

Regelgeving voor digitale activa in mei 2023 uitgebracht

De Nigeriaanse Securities Exchange Commission (SEC) bracht in mei 2023 regelgeving voor digitale activa uit, waarmee ze een middenweg probeerden te vinden tussen een verbod en een gebrek aan regelgeving. In december hief de SEC het verbod op waardoor banken rekeningen konden openen voor cryptodienstverleners. De Centrale Bank benadrukte echter dat wereldwijde trends een regulering van VASP’s, inclusief cryptocurrencies, noodzakelijk maakten.

In januari gaf de Centrale Bank richtlijnen vrij voor banken die cryptocurrency-rekeningen openen, alhoewel banken nog steeds geen virtuele activa binnen hun eigen wallets mogen verhandelen of aanhouden. Deze richtlijnen omvatten strenge anti-witwasmaatregelen (AML), Know Your Customer (KYC) vereisten, en transactielimieten. Geldopnames van crypto-rekeningen blijven verboden.

Mei 2024 markeerde de voorbereidingen van de Nigeriaanse regering voor nieuwe regelgeving die Peer-to-Peer (P2P) cryptocurrency uitwisselingen met de nationale munt, de Nigeriaanse naira, verbiedt.

De ontwikkelingen in de Nigeriaanse crypto-industrie worden met gemengde gevoelens bekeken, waarbij hoop op groei en innovatie wordt afgewisseld met bezorgdheid over de impact van stringente overheidsmaatregelen.

Regulatie nieuws

Gemini schikkingt met New York AG voor $50 miljoen over het Earn-programma
Hoe de Federal Reserve de rente kan verlagen, zonder de rente te verlagen
Taiwanese cryptobedrijven sluiten zich aan bij vereniging voor zelfregulering
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken