Nigeria Blockchain
Blockchain

Nigeria verandert zijn blockchain-beleidscommissie

Het Nigeriaanse National Information Technology Development Agency (NITDA) heeft de National Blockchain Policy Steering Committee (NBP-SC) geherstructureerd om het beleid voor de implementatie van het Nationale Blockchain-beleid te herzien.

Dit werd aangekondigd door Kashifu Inuwa, directeur-generaal van NITDA, via Oladejo Olawunmi, directeur IT Infrastructure Solutions bij NITDA, tijdens een driedaagse co-creatieworkshop in Abuja.

Bereik vergroten van blockchain-innovaties

Inuwa verklaarde dat de herziening onderdeel is van inspanningen om bij te blijven met blockchain-innovaties en het bereik ervan te vergroten door meer belanghebbenden te betrekken. Dit moet leiden tot een alomvattende acceptatie en succesvolle uitvoering van het blockchain-beleid. De herziening richt zich op het integreren van nieuwe opkomende technologieën en economische realiteiten, met toepassingen in sectoren zoals landregistratie, gezondheidszorg en onderwijs.

“Momenteel zijn we nog in de ontwikkelingsfase van het gebruik van blockchain in Nigeria,” aldus Inuwa. “Veel mensen denken dat blockchain alleen om crypto draait, maar het heeft een breed scala aan toepassingen, zoals supply chain management, wat kan helpen om ervoor te zorgen dat de juiste producten bij de consument terechtkomen.”

Volgens Inuwa kan blockchain door het bieden van veilige en transparante betalingsopties bedrijven helpen kosten te besparen, de cashflow te verbeteren en consumenten snellere en gemakkelijkere transacties bieden. Dit draagt bij aan meer economische activiteit en groei, zelfs nu Nigerianen geleidelijk dagelijks technologie omarmen.

Expertise cruciaal voor opstellen van robuust implementatieplan

De commissie, opgericht op 3 mei 2023, bestaat uit leden van overheidsinstanties, instellingen, de particuliere sector, de academische wereld en de blockchain-industrie. Alhoewel de directeur-generaal de specifieke reden voor de hervorming een jaar later niet onthulde, benadrukte hij dat de strategische reconstructie van de commissie ervaren professionals en leidende geesten in de blockchain-ruimte zal samenbrengen. Hun expertise zal cruciaal zijn voor het opstellen van een robuust implementatieplan voor het Nationale Blockchain-beleid.

“Wij realiseerden ons dat er behoefte was aan meer leden in de commissie om ervoor te zorgen dat we een volledig lidmaatschap uit de publieke en private sector hebben om eerdere problemen te voorkomen,” zei Inuwa.

Belanghebbenden in het blockchain- en fintech-ecosysteem hebben de federale overheid van Nigeria eerder opgeroepen om regelgeving te implementeren die de wijdverbreide integratie van het goedgekeurde blockchain-beleid in het land bevordert. Uit een mondiaal onderzoek uit 2023 bleek dat Nigeria de meest cryptocurrency-bewuste bevolking ter wereld heeft.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken