P2P Nigeria
Regulatie

Nigeria ziet toenemende belangstelling van durfkapitalisten

In de nasleep van voorgestelde verhogingen van de registratiekosten voor cryptodiensten in Nigeria, is de belangstelling van durfkapitalisten in het West-Afrikaanse land aanzienlijk toegenomen. De CEO van Noones, een financiële communicatie- en Peer-to-Peer (P2P) app genaamd Youssef, uit echter zorgen over de impact van overheidsbeperkingen op P2P-platforms. Deze beperkingen, bedoeld om de promotie van de vrije markt te beteugelen, kunnen volgens hem de groei van nieuwe diensten hinderen.

Verhoging van registratiekosten voor crypto-exchanges

De Nigeriaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft onlangs een rapport uitgebracht waarin een stijging van de registratiekosten voor crypto-exchanges wordt voorgesteld van 30 miljoen naira (ongeveer $18.620) naar 150 miljoen naira (ongeveer $93.000). Volgens Youssef zal deze verhoging waarschijnlijk de ‘grote jongens’ in de cryptowereld, zoals Coinbase, aantrekken tot de Nigeriaanse markt. Hij benadrukt echter dat de regering, in een poging valuta-uitdagingen aan te pakken, P2P-diensten wil beperken, wat een directe impact heeft op de voorkeur van de Nigeriaanse cryptomarkt voor P2P-handel.

Ondanks deze regelgevingsuitdagingen blijft Youssef optimistisch over de mogelijkheden voor Nigeria om een leidende rol te blijven spelen in het crypto-ecosysteem. Hij stelt voor dat de regering de overvloedige P2P-handelaren in het land ziet als een troef en samenwerkt met crypto-stakeholders om te ontdekken hoe cryptocurrency ten goede kan komen aan de nationale economie.

Nigeria heeft zichzelf op de kaart gezet als de grootste P2P-cryptomarkt ter wereld, vooral nadat de Centrale Bank van Nigeria in 2021 financiële instellingen verbood om met crypto te handelen. In december 2023 hief de Nigeriaanse regering dit verbod op, waardoor crypto-exchanges nu in Nigeria licenties kunnen aanvragen.

Gespannen relatie tussen Nigeriaanse regering en crypto-exchanges

In een recent commentaar op het partnerschap tussen Gluwa en de Nigeriaanse regering ter bevordering van de acceptatie van Nigeria’s digitale munteenheid, de eNaira, merkte Youssef op dat de regering had kunnen kiezen voor een strategie om de CBDC te gebruiken om economische groei te stimuleren en jonge ondernemers te ondersteunen.

De relatie tussen de Nigeriaanse regering en cryptocurrency-exchanges is gespannen. Binance, een prominente crypto-exchange, heeft aangekondigd dat het zijn activiteiten met de Nigeriaanse naira op 8 maart zal staken, na kritiek van de Nigeriaanse regering op crypto-uitwisselingen in februari. Nigeria werd in augustus 2022 uitgeroepen tot het land met de meeste interesse in crypto, gemeten aan het aantal Google-zoekopdrachten naar ‘cryptocurrency’ en ‘crypto kopen’.

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten