law nigeria
Binance, Regulatie

Nigeriaanse Correctional Service bekritiseerd wegens afwezigheid van Binance-directeur bij rechtbank

De Nigeriaanse Federal Inland Revenue Service (FIRS) heeft de Nigeriaanse Correctional Service beschuldigd van het niet voorleiden van Binance-directeur Tigran Gambaryan aan het Federale Hooggerechtshof in Abuja, waar hij terechtstaat wegens belastingontduiking.

Onzekerheid geuit over afwezigheid van Gambaryan

Volgens lokale media verscheen Gambaryan op 22 mei niet voor de rechtbank voor de aanklacht die door de FIRS tegen hem was ingediend. Aanklager Moses Idehu uitte in de rechtbank zijn onzekerheid over de afwezigheid van Gambaryan, die uit hechtenis zou worden vrijgelaten. Idehu gaf aan dat pogingen om contact op te nemen met de functionarissen van het gevangeniscentrum zonder succes waren gebleven.

Idehu verzocht om een korte onderbreking van de zaak om de kwestie op te lossen, maar rechter Emeka Nwite stelde de voorgeleiding van Gambaryan uit tot 14 juni.

De adviseur van Binance, T.J. Krukrubo, protesteerde tegen het onvermogen van de aanklager om zijn cliënt voor te stellen. Daarnaast vroeg de advocaat van Gambaryan, Chukwuka Ikwuazo, de rechter om FIRS te instrueren de naam van de medeverdachte, Nadeem Anjarwalla, uit de gewijzigde aanklacht te verwijderen, aangezien hij “in het algemeen” is verklaard. De FIRS-advocaat stemde ermee in om de naam van Anjarwalla van het aanklachtformulier te verwijderen.

In april overgebracht naar het Kuje Correctional Center

Gambaryan werd in april 2024 overgebracht naar het Kuje Correctional Center in Abuja nadat hij onschuldig had gepleit aan beschuldigingen van het witwassen van geld, ingediend door de Economic and Financial Crime Commission. Zijn verzoek tot borgtocht werd afgewezen, waardoor hij in hechtenis bleef. De aanklachten hebben betrekking op het verbergen van de bron van $35,4 miljoen aan door Binance in Nigeria gegenereerd geld.

In maart diende de FIRS aanklachten wegens belastingontduiking in tegen Binance en zijn leidinggevenden, waaronder Gambaryan en Anjarwalla. De aanklacht omvatte onder meer het niet registreren bij de FIRS, het niet betalen van vennootschapsbelasting, het niet betalen van belasting over de toegevoegde waarde en het faciliteren van belastingontduiking.

De Nigeriaanse regering beschuldigde de cryptocurrency-uitwisseling van het beïnvloeden van wisselkoersen, wat heeft geleid tot strenger toezicht op crypto-handelsplatforms. De Nigeriaanse autoriteiten hebben op 28 februari zowel Anjarwalla, de in Kenia gevestigde regionale manager voor Afrika van Binance, als Gambaryan, een voormalige op cryptocurrency gerichte federale agent van de Verenigde Staten en hoofd van het strafrechtelijke onderzoeksteam van Binance, aangehouden.

Regulatie nieuws

Taiwanese cryptobedrijven sluiten zich aan bij vereniging voor zelfregulering
Campagne-team van Biden onderzoekt mogelijkheden voor cryptodonaties
Britse NHS waarschuwt wetgevers voor verslavingsrisico’s van cryptohandel onder jongeren
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken