Binance Nigeria
Binance, Regulatie

Nigeriaanse gevangenis weigert rechterlijk bevel en onthoudt zieke Binance-directeur van medische zorg

Vorige week gaf een Nigeriaanse rechter opdracht om de gedetineerde Binance-directeur Tigran Gambaryan over te dragen voor medische behandeling, nadat hij in de rechtbank was ingestort. Echter, de Nigeriaanse Correctionele Dienst heeft dit bevel genegeerd, aldus Yuki Gambaryan, de vrouw van Tigran, en een overheidsfunctionaris die bekend is met de zaak.

Malaria en ernstige keelontsteking

Gambaryan, die lijdt aan malaria en een ernstige keelontsteking, is hierdoor de toegang tot een ziekenhuis ontzegd. In plaats daarvan wordt hij behandeld in een kliniek in de Kuje-gevangenis, die naar verluidt slecht bevoorraad is en dringend aan renovatie toe is. Yuki Gambaryan vreest dat de lichamelijke en geestelijke gezondheid van haar man achteruitgaat.

“Ik ben er kapot van en geschokt dat, ondanks de duidelijke richtlijn van de rechtbank voor zijn opname in een ziekenhuis, de autoriteiten hem niet hebben toegestaan ​​de gevangenis te verlaten die zijn ziekte veroorzaakte”, zei Yuki.

Niet ongebruikelijk bij Nigeriaanse functionarissen

Het niet naleven van rechterlijke bevelen is niet ongebruikelijk onder Nigeriaanse functionarissen. In het geval van Gambaryan lijkt het erop dat aanklagers en gevangenisautoriteiten zijn overplaatsing naar het Nizamiye-ziekenhuis proberen te blokkeren, de voorkeursvoorziening die door zijn advocaten is voorgeschreven. Vorige week drongen aanklagers er bij de rechtbank op aan om gevangenisfunctionarissen enige flexibiliteit te geven bij de keuze van het ziekenhuis voor de behandeling van Gambaryan.

Yuki Gambaryan benadrukt dat haar man niets verkeerds heeft gedaan en lijdt simpelweg omdat hij een uitnodiging voor een bijeenkomst in Abuja had geaccepteerd. Een bron dicht bij de zaak verklaarde dat sommige mensen erop aandringen dat hij wordt overgebracht naar het Kuje Algemeen Ziekenhuis, dat dichterbij de gevangenis ligt, ondanks de slechte reputatie van deze zorginstelling. Het Nizamiye-ziekenhuis is daarentegen een luxe particulier medisch complex.

Smeekbeden bij familie van Gambaryan

Gambaryans situatie heeft tot wanhopige smeekbeden van zijn familie geleid. “Tigran verdient zo’n onmenselijke behandeling niet”, zei Yuki. “Hij heeft niets verkeerds gedaan en lijdt simpelweg omdat hij een uitnodiging voor een bijeenkomst in Abuja heeft geaccepteerd.”

De bijeenkomst in februari was bedoeld om een geschil tussen Binance en de Nigeriaanse regering te beslechten, nadat de regering de cryptobeurs de schuld had gegeven van haar rol in de valutaproblemen van het land. Gambaryan en de Britse advocaat Nadeem Anjarwalla, Binance’s Afrika-manager gevestigd in Kenia, werden gearresteerd na de mislukte bijeenkomst en hun paspoorten werden in beslag genomen. Anjarwalla ontsnapte een maand later uit hechtenis en is sindsdien spoorloos. Er is een Interpol-opsporingsbericht uitgevaardigd voor zijn arrestatie.

In april escaleerden Nigeriaanse functionarissen het geschil met Binance door Gambaryan, Anjarwalla en de crypto-exchange aan te klagen voor belastingovertredingen en het witwassen van geld.

Regulatie nieuws

Taiwanese cryptobedrijven sluiten zich aan bij vereniging voor zelfregulering
Campagne-team van Biden onderzoekt mogelijkheden voor cryptodonaties
Britse NHS waarschuwt wetgevers voor verslavingsrisico’s van cryptohandel onder jongeren
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken