Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Nike patenteert blockchain systeem voor ontwikkeling digitale schoen

De schoenengigant Nike heeft een blockchain-patent gewonnen die het mogelijk maakt om digitale versies van zijn schoenen te ontwikkelen.


Nike blockchain systeem

Het patent beschrijft een systeem waarin klanten van Nike hun aankopen van fysieke schoenen kunnen registreren op de blockchain met een uniek identificatienummer. Vervolgens maakt het systeem een equivalente versie van de schoenen, alleen dan digitaal. Hier komen ook de fysieke kenmerken van het product bij te staan, zoals kleur, gebruikte materiaal, productdetails, etc. Ook wordt er een crypto-wallet gekoppeld aan dit unieke identificatienummer. De digitale versie van de schoenen, bevat een crypto-token die is gebaseerd op de Ethereum blockchain.

Een groot voordeel hiervan is dat gebruikers met dit systeem eenvoudig de authenticiteit van de schoenen die ze kopen kunnen verifiëren.


Schoenen fokken

Het is hiernaast ook mogelijk om schoenen te “fokken”. Zo kunnen twee gebruikers met hun eigen unieke digitale versie van hun schoenen ervoor kiezen om deze te mengen. Hier ontstaat dan een nieuwe schoen uit, een nakomeling. Deze nakomeling is gebaseerd op de twee schoenen die worden gemengd. Dit lijkt hiermee een beetje op CryptoKitties, een spel dat op het Ethereum-netwerk is gepubliceerd.

Ook kunnen een aantal schoenen uit de echte wereld worden gebruikt voor deze functie. Sinds de aankondiging is het aandeel van Nike met 0.40% gestegen.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten