Bitcoin

Nog 1 dag tot Bitcoin’s maandelijkse close – Dit kan een Rally triggeren

Vandaag sluit de maandelijkse Bitcoin candle. Analisten zeggen dat deze sluiting cruciaal zal zijn om aan te geven in welke richting de cryptomarkt zal bewegen.

Analist Eric Thies heeft bijvoorbeeld een niveau aangewezen waarboven de koers moet sluiten om te bevestigen dat er meer opwaartse krach tin de maak is.


Naar dit niveau moet je kijken

Volgens Thies zal het enorm bullish zijn als BTC boven de neerwaartse trendlijn sluit die is gevormd na het hoogtepunt van $20.000. Deze neerwaartse trend ligt momenteel rond de $9.300. Bitcoin verhandelt momenteel boven dit niveau rond de $9.558.

Bitcoin grafiek van Eric Thies – Bron: Twitter

Hoewel Thies dus gelooft dat de $9.300 grens de belangrijkste regio is om naar te kijken, is er ook een belangrijke weerstand rond de $10.000.

Orderboek gegevens voor de BTC markt op de crypto exchange Bitfinex laten zien dat er momenteel een enorme druk aan de verkoopzijde is rond de $10.000-10.300.

Dit wordt geïllustreerd door de onderstaande grafiek die wordt gedeeld door een bekende handelaar genaamd Yadox. De grafiek toont de prijsactie van Bitcoin sinds het begin van het jaar naast het orderboek ‘dominance bands’. Deze bands tonen de prijspunten waarop er weerstand of ondersteuning is in het orderboek.

Grafiek van Yardox: Bron Twitter

De grafiek en orderboek gegevens zijn relevant omdat ze eerdere prijsacties op de Bitcoin-markt voorspelden.

Zoals te zien is in de bovenstaande grafiek, voorspelden de Dominance Bands de hoogtepunten in maart. Bovendien markeerden ze de afgelopen twee maanden ook meerdere keren belangrijke dieptepunten.

Mocht het historische trend standhouden, dan is de kans groot dat Bitcoin opnieuw op grote weerstand stuit op $10.100.


Bitcoin koers kan stijgen naar $10.100

Analist Mohit Sorout merkte onlangs op dat Ethereum een cruciale neerwaartse trend heeft doorbroken die ontstond na de hoogtepunten van $227 in april. Het niveau bleef tot eerder deze week bij meerdere gelegenheden als weerstand gelden, totdat de altcoin de trend op overtuigende wijze doorbrak.

Terwijl Ethereum de neerwaartse trend heeft doorbroken, is de kans groot dat Bitcoin ook voorbij het niveau komt dat in de grafiek wordt aangegeven. Mocht dit gebeuren, dan zou BTC de komende dagen de $10.100 kunnen bereiken, wat de bovengenoemde weerstanden teniet zou doen.

Een aantal belangrijke factoren bevestigen dit optimisme. Matt D’Souza, de CEO van Blockware Mining, vestigde onlangs de aandacht op een aantal macro-economische factoren die de groei van Bitcoin in de toekomst zullen ondersteunen:

  • Er is een toenemende geopolitieke nood, zoals de spanningen tussen de VS en China over de democratie in Hong Kong.
  • Wereldwijde centrale banken blijven biljoenen drukken om de markerende economie te redden.
  • Bitcoin wordt langzaam een ​​betalingssysteem.
 

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85