Nieuws, Trending

Nog niet zeker of cryptocurrency wordt gelegaliseerd in MaleisiëHet is nog niet zeker of de overheid van Maleisië cryptocurrencies gaat legaliseren. Hier zijn ze nog steeds over in discussie.


Legaal of illegaal?

Volgens Minister Khalid Abdul Samad uit het land is de crypto-zaak nog steeds onbeslist. Volgens hem bevindt cryptocurrency zich momenteel in een grijs gebied; digitale valuta’s zijn noch legaal, noch illegaal.


De Harapan Coin (HRP)

Dezelfde minister was betrokken bij de lancering van de Harapan Coin (HRP). Deze altcoin is bedoeld voor de politiek. Echter, sinds de heer Samad niet de minister van Financiën is, valt deze zaak niet onder hem. Dit gezegd hebbende, kan hij niet teveel details geven.Bank Negara Malaysia

Om de lancering van de bovengenoemde altcoin een boost te geven, had de minister aan de ‘Bank Negara Malaysia’ en de premier van het land voorgesteld om de altcoin te gebruiken voor overheidstransacties. Het antwoord hierop is helaas nog niet bekend.


Nog ver van regulering

Nu het nog onzeker is of cryptocurrency in Maleisië wordt gelegaliseerd, zijn ze nog ver van een volledig werkende regulering. Wanneer hierover gepraat gaat worden en of dit überhaupt zover komt is momenteel nog onzeker.