Non-profitorganisatie ingezet op Marshalleilanden om toezicht te houden op nationale digitale valuta

Er is een speciale non-profit organisatie opgericht op de Marshalleilanden die toezicht moet gaan houden op de digitale wettige betaalmiddel van de Stille Oceaan. Deze digitale munt heeft de naam Soeverein (SOV) gekregen.


SOV ontwikkelfonds

De non-profit organisatie heeft de toepasselijke naam ‘SOV-ontwikkelfonds’ gekregen. Deze entiteit gaat de infrastructuur voor deze munt ontwikkelen, implementeren en onderhouden.

Naar verwachting zal zowel het nationaal als internationaal gebruik van de SOV worden bevorderd door de aanwijzing van deze entiteit. Hiernaast zal er een omgeving op de Marshalleilanden worden gecreëerd die bevorderlijk is voor de groei van cryptocurrency-gerelateerde industrieën.


Raad van bestuur

Om alles in goede banen te leiden, zal er een raad van bestuur die 7 leden telt worden ingezet. Van deze 7 zullen er 2 worden genomineerd door de regering, en twee door SFB Technologies. SFB Technologies is een bedrijf dat is ingehuurd door de overheid om te helpen bij het ontwikkelen van de SOV-infrastructuur. De overige 3 leden die overblijven zullen worden aangewezen aan de hand van een lijst met genomineerden.


30% van circulerende activa

Om alles te kunnen financieren, zal de non-profit organisatie beschikken over 30% van de circulerende digitale activa. Deze digitale activa werd vorig jaar aangekondigd als nationale cryptocurrency. Hiernaast wil de overheid een alternatief besturingsmodel opbouwen die is gebaseerd op de blockchain. De technologische oplossingen hiervoor zijn nog in onderzoek.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken