Noord Korea heeft $2 miljard aan Cryptocurrency gestolen

Noord-Korea schijnt ongeveer $2 miljard dollar aan cryptocurrencies gestolen te hebben tijdens verschillende hacks zegt een VN rapport.


$2 miljard aan crypto gestolen

De gestolen cryptocurrencies worden gebruikt voor het Noord-Koreaanse wapenprogramma. Dat staat in een VN rapport dat Reuters in handen heeft gekregen. De sanctiecommissie van de VN-veiligheidsraad vertelt dat hackers een essentieel onderdeel van de overheidsfinanciering vormen.

“Hackers van de democratische volksrepubliek van Noord-Korea zamelen geld in voor haar WMD-programma’s (massavernietigingswapens programma). De totale opbrengst van de gestolen goederen worden tot op heden geschat op maximaal twee miljard dollar,” citeert Reuters.


Hoogwaardige Noord-Koreaanse hackers

Volgens de VN hebben hackers van Noord-Korea verschillende crypto exchanges aangevallen en cryptocurrencies gestolen. De hacks waren van een enorm hoog niveau en waren dus moeilijk te stoppen. Het gestolen geld werd direct online witgewassen. “Crypto exchanges waren een makkelijke target voor Noord-Korea. Hier is namelijk minder toezicht van de overheid en minder regulering dan in de bankensector,” aldus het rapport.

De VN schrijft in het rapport dat Noord-Korea haar wapenarsenaal flink heeft uitgebreid de afgelopen jaren. Volgens de VN bezit het land ook nucleaire wapens.


Geen einde aan sancties tegen Noord-Korea

De hackers hebben het vooral gemunt op Zuid-Korea. Zo werd er recent een enorm aantal phishing e-mails ontdekt, waar hackers zich voordeden als medewerkers van de crypto exchange UpBit.

Ook de FBI schrijft dat Noord-Korea geld steelt om internationale sancties tegen te gaan, welke volgens het VN rapport in stand blijven door gebrek aan vooruitgang.

“We roepen alle verantwoordelijke staten op om actie te ondernemen om het vermogen van Noord-Korea om kwaadaardige cyberactiviteit uit te voeren, tegen te gaan, wat inkomsten genereert die zijn illegale massavernietigingswapens- en ballistische rakettenprogramma’s ondersteunen,” sloot de VN het rapport af.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken